Noutăţi

Finntroll cântă în Quantic pe 11 aprilie

Finntroll cântă în Quantic pe 11 aprilie 2024. Primele 200 de bilete au preț earlybird. Invitați sunt Metsatoll (heavy metal – Estonia) și Suotana (melodic black metal – Finlanda).

Finntroll vin din Helsinki, Finlanda, având o activitate artistică ce datează din 1997. Cu toate că formația este din ‘Țara celor o mie de lacuri’, piesele formației sunt în suedeză. Decizia a fost luată de Katla, primul solist al formației care făcea parte dintr-o comunitate vorbitoare de Suedeză din Finlanda și, deși au avut loc mai multe schimbări de vocalist, această tradiție a continuat.
Din 1997 și până în prezent, Finntroll a lansat șapte albume de studio, cel mai recent fiind Vredesvavd ce a fost oferit fanilor în 2020 și care a ajuns în topurile din Finlanda, Germania, Belgia sau Austria.
Din punct de vedere muzical, Finntroll abordează un folk metal cu vădite influențe de black metal, tematica lirică fiind cu predilecție natură, miturile și legendele finlandeze.
Metsatoll sunt din Tallinn, capitala Estoniei. Aceștia au urcat prima oară pe scenă în 1999 iar de atunci au lansat șapte albume de studio. Abordează un heavy metal dar cu influențe clare de folk metal, artiștii numindul pe Veljo Tormis ca fiind unul dintre compozitorii care au avut o influență definitorie asupra muzicii lor. Tormis este cel mai important compozitor al secolului XX din Estonia, cunoscut pentru compozițiile sale influențate de folclorul estonian. Au urcat deja pe scenele unor importante festivaluri precum Wacken dar au și susținut turnee în toată Europa, America de Nord și America Latină.
Suotana vin din Rovaniemi, Finlanda. Totul a început ca un proiect solo al lui Ville Rautio în 2005, însă ulterior acesta a devenit o formație în adevăratul sens al cuvântului, cu nu mai puțin de șase membrii. Au lansat trei materiale discografice, cel mai recent fiind oferit fanilor în martie 2023. Abordează un melodic black metal în care temele versurilor gravitează în jurul naturii, a iernii sau a morții. Au cântat alături de nume importante ale scenei metal precum Wolfheart, Exodus, Carach Angren sau Kalmah.
Biletele se pun în vânzare pe iabilet.ro la următoarele prețuri:

  • Primele 200: 89 lei
  • Următoarele 200: 99 lei
  • În presale: 109
  • La acces: 130 lei
    La prețul acestora se adaugă comisionul de emitere bilete al agenției de ticketing.
    Un eveniment METALHEAD.
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...