Noutăţi

Festivalul #SupportYourLocalBands

RoEvents.ro prezintă cu mândrie una dintre cele mai ambițioase inițiative de susținere a muzicii locale. #SupportYourLocalBands este primul festival dedicat lansării și susținerii muzicii underground din scena românească și se doreste a deveni o rampă de lansare pentru artiștii tineri, talentați dar încă prea puțin cunoscuți publicului larg.

Ne bucurăm să îi avem alături de noi în această inițiativă pe Șuie Paparude, Byron, E.M.I.L., OCS și The Mono Jacks, care își vor susține și încuraja colegii mai mici din postura de opening acts. Așa că fii alături de noi și de ei în perioada 15-19 octombrie și susține trupele noului val. ATENȚIE! Ordinea intrării pe scenă în fiecare club este cea de mai jos.

Luni, 15 octombrie 2018, ora 20:00, Expirat
Șuie Paparude
Alex & The Fat Penguins
Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut

Marți, 16 octombrie 2018, ora 20:00, Quantic
byron
D-L Goe
Pinholes

Miercuri, 17 octombrie 2018, ora 20:00, Control Club
E.M.I.L.
Umbra
Fried Friend

Joi, 18 octombrie 2018, ora 20:00, fabrica
Omul cu sobolani
Blue 420
Baby Elvis

Vineri, 19 octombrie, ora 20:00, Mojo
The Mono Jacks
The Speakers
Gramofone

Primele bilete și abonamente sunt disponibile online pe entertix.ro la prețuri speciale:
– abonamente Early Bird: 150 lei (limitat la 50 abonamente)
– bilete de o zi Early Bird: 50 lei (limitat la 50 bilete / club)

De ce #SupportYourLocalBands?

Pentru că deși ne aflăm la apogeul transmiterii informației, iar în România există zeci de mii de muzicieni și probabil câteva mii de trupe sau artiști solo, constatăm un monopol cultural muzical în cadrul mijloacelor media, ce ne menține încorsetați în aceleași tipare fonografice. Dacă dăm un simplu search pe Google asupra muzicii din România vom vedea aceleași nume, dacă deschidem radio-ul vom auzi același sound, dacă mergem în locațiile de eveniment, aceiași artiști. Prin urmare, fără a exista intenția de a nega calitatea muzicală sau umană a artiștilor ajunși în mainstream, considerăm că piața are nevoie de un flux constant de artiști, trupe și piese noi, iar underground-ul este cel mai bun loc pentru săpat și găsit comori muzicale.

Așa că vă invităm pe toți să vă alăturați inițativei noastre. Veniți la concerte și promitem că playlist-urile voastre vor fi îmbogățite cu cel puțin o piesă sau poate chiar o trupă nouă, care peste ceva vreme va ține capul de afiș al marilor festivaluri!

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...