Noutăţi

Festivalul Jazz in Church la a patra ediţie: 30 martie – 3 aprilie

Dupa trei ediţii sold-out, festivalul Jazz in Church revine anul acesta cu un line-up de excepţie şi o serie de evenimente speciale. Ca în fiecare an, în Biserica Evanghelica C.A. din Bucureşti vor performa legende ale jazz-ului european, precum John Surman – unul dintre cei mai emblematici reprezentanţi ai jazz-ului de avangardă, sau Palle Mikkelborg – vârf de lance pe scena jazz-ului progresiv european.

poster-jic-iv

Pentru prima oară la Jazz in Church sunt invitate două trio-uri de primă mărime ai scenei de jazz new-yorkeze: Sylvie Courvoisier, Drew Gress & Kenny Wollesen – un trio renumit şi aşteptat în concerte pentru fabuloasa sa dinamică, aşternută pe partitură de lider-ul grupului, pianista Sylvie Courvoiser. Un alt trio este condus de Lionel Loueke, alături de Massimo Biolcati şi Ferenc Nemeth – prezenţa lor va fi plină de ritm, căci armoniile jazz-ului modern sunt combinate cu elemente de muzică tradiţionala vest-africana şi inflexiuni vocale inedite.
Scena de jazz românească este reprezentată de George Natsis, Adrian Flautistu, Vlad Popescu, Toma Dimitriu, Dan Alex Mitrofan, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu şi Iordache.

În plus faţă de ediţiile precedente, festivalul va avea o seară dedicată persoanelor cu dizabilităţi, aducând un omagiu minunatului artist Michel Petrucciani.  George Natsis, Adrian Mircea Flautistu şi Vlad Popescu se reîntâlnesc la Jazz in Church pentru un concert ce va celebra bucuria muzicii şi importanţa accesului la cultură pentru fiecare individ. Intrarea la acest concert este liberă, 100 de locuri fiind reţinute pentru persoanele cu dizabilităţi printr-un parteneriat cu Autoritatea Naţionala a Persoanelor cu dizabilităţi şi Asociaţia Help Autism.
De asemenea organizatorii au pregătit un concert şi pentru cei mici: sâmbătă dimineaţă la ora 11.00 va avea loc matineul cu intrare liberă Jazz for Kids prin care copiii şi părinţii deopotrivă vor avea o întâlnire interactivă şi plină de ritm cu jazz-ul şi improvizaţie muzicală.
Program:
31 martie, ora 19.00:
Michel Godard / Bruno Helstroffer / Lucas Niggli
Tord Gustavsen / Simin Tander / Jarle Vespestad
1 aprilie, ora 19.00:
Ernst Reijseger / Harmen Fraanje
Sylvie Courvoisier / Drew Gress / Kenny Wollesen
2 aprilie, ora 19.00:
Lionel Loueke / Massimo Biolcati / Ferenc Nemeth
John Surman / Vigleik Storaas
3 aprilie, ora 19.00:
Toma Dimitriu / Daniel Torres
Edouard Ferlet
Palle Mikkelborg / Jakob Bro

Tord Gustavsen va prezenta într-o formulă absolut originală și nebănuită, de trio, cu percuționistul Jarle Vespestad și vocalista Simin Tander, noul proiect What was said.
Michel Godard impreună cu Bruno Helstroffer și Lucas Niggli ne invită la o călătorie muzicală în timp, în care se regăsesc și două intrumente de sec XVI, serpent și teorbă. Un ansamblu cu parfum vintage, patina medievală și succes contemporan.
Ernst Reijseger și Harmen Fraanje colaborează strâns și lor li se datorează coloane sonore ale unor pelicule așa-zise de nișă, adulate de cinefili și semnate Werner Herzog, admirator constant al lui Rejseger, dar și albume de studio de un rafinament și o estetică indubitabile.
Recitalul lui Edouard Ferlet de la București este un program-omagiu pentru J.S. BACH ce demontează orice inhibiție a spectatorului de jazz dinspre clasic. Totodată, o foarte intensă probă de creativitate și virtuozitate ale lui Ferlet, extrem de inspirat în alegerea pieselor și în metamorfozarea lor înspre deliciul urechii.
Jakob Bro aparține pleiadei de chitariști de introspecție, el practicând o variantă mai noir a instrumentului său, chitara electrică; această abordare și darul său natural, „vocea” sa, l-au însoțit în carieră în mod fericit cu Paul Motian, Tomasz Stanko sau Bill Frisell, pentru a pomeni doar câteva dintre numele de răsunet cu care a cântat.
Biletele și abonamentele sunt disponibile online pe eventim.ro și în rețelele magazinelor. Prețul unui bilet este de 100 lei pe seară sau 300 lei abonament pentru serile din 31 martie si 1,2,3 aprilie.

Sponsori: Azomures, Swiss Sponsors’Fund, Holcim, Geberit, Wens Travel, Best Print, Rubin Meyer Doru&Trandafir, Best Print, La Copac
Cu sprijinul: Green Sound Team, Andante Music, Green Hours
Parteneri media: Dilema Veche, Cărtureşti, Zeppelin

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!