Jazzy-blues

Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion începe pe 29 iunie

Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion, ediţia a VIII-a, are loc anul acesta în Suceava în perioada 29 iunie – 01 iulie 2017.


Ediţia de anul acesta îi care ca invitaţi pe:
– Matt Schofield (UK) – un artist blues inclus în British Blues Hall Of Fame. Născut la 21 august 1977 în Manchester, Matt s-a mutat de câţiva ani în Florida, iar revistele de specialitate îl aşează alături de Eric Clapton, Peter Green sau Robben Ford, în vreme ce alţii îl consideră cel mai bun cântăreţ de blues al generaţiei sale. Proiectul actual presupune patru artişti extrem de talentaţi, din Statele Unite şi Anglia, iar turneul european include, pe lângă Suceava, România şi oraşe importante din Germania, Austria, Belgia, Franţa şi Cehia.
– A.G. Weinberger (România) – cel mai cunoscut blues-man român, cu o vastă experienţă acumulată pe scene din Europa şi U.S.A.. Orădean la origine, chitarist, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio A.G. Weinberger va avea unul din momentele importante ale festivalului. La această ediţie, A.G. Weinberger îşi va lansa volumul de scrieri Singular, apărut anul acesta.
– Joe Rusi Trio (Norvegia) – nominalizat anul trecut la echivalentul premiilor Grammy din Norvegia pentru ultimul sau album, Joe propune anul acesta un show cu totul special. Un artist cu multiple distincţii culturale norvegiene, un obişnuit al topurilor de specialitate, profesor de muzică la o prestigioasă şcoală scandinavă, Joe Rusi va susţine anul acesta, pe lângă recitalul propriu-zis şi un seminar gratuit dedicat elevilor pasionaţi de muzică.
– Trans Express (România, Ungaria, Austria) – un super-grup, alcătuit din muzicieni de marca din 3 tarri diferite, condus de Rareş Totu, trupa aniversează anul acesta 30 de ani de la înfiinţare. Turneele din Europa de Vest, din anii 90, culminând cu un open-act pentru show-ul Deep Purple, îl recomandă pe un exponent al southern-rock-ului. Trupa îi are în componenţă, pe lângă Rareş Totu, pe Peter Borza – vocal, Norbert Soos – keyboards, Karoly Viski – bass şi Adi Tetrade – tobe.
Marius Dobra Band (Austria, Ungaria) – este un împătimit al blues-ului electric cu influenţe texane, moderne, un show-man complet. Marius este un român stabilit în Austria şi este un invitat permanent al scenelor de blues de acolo. A reprezentat România cu succes la European Blues Challenge în 2015.
– Axis (România, Serbia) – un trio tânăr, expresiv cu muzicieni din Timişoara şi Belgrad, aflat la început de carieră, cu o abordare expresivă şi rafinată, dar şi pasională a standardelor de blues.
– Andrei Cerbu & The Crossroads (România) – Andrei este, cu siguranţă, cel mai bun chitarist al generaţiei sale, premiat, pe lângă concursurile din ţară, şi în Hollywood cu 2 medalii de aur, una de argint şi una de bronz la diverse categorii muzicale. La doar 14 ani are deja experienţă scenelor mari, iar apetitul lui pentru Jimi Hendrix şi Stevie Ray Vaughan l-au determinat îşi construiască o formulă de trio cu doi muzicieni ieşeni.
Programul include trei zile de festival, cu concerte joi, vineri şi sâmbătă seară, urmate de câte o sesiune de jam session. Pentru a devenit o manifestare culturală a regiunii, Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion 2017 va avea şi o componentă educaţională, prin organizarea de work-shopuri pregătitoare în liceele din Suceava, un seminar pentru elevii de liceu susţinut de artişti români şi străini şi chiar demo-uri în parcul central din Suceava.
Pe parcursul festivalului va exista o zonă de campare gratuită, în vecinătatea scenei principale, unde, pe timpul zilei va fi amenajată o mică scenă pentru cei care vor cânte.
În 2017 gazda concertelor din cadrul festivalului va fi tot legendara Cetate de Scaun a lui Ştefan cel Mare unde, la scenă principala, vor concerta câte 4 trupe pe seară.
Iată şi programul detaliat al Festivalul Internaţional de Muzică Blues Con-Fusion 2017.

Joi, 29 iunie, Esplanada Casei de Cultură, ora 19.00 – Lansare de carte A.G. Wienberger, jam session

Vineri, 30 iunie, Cetatea de Scaun a Sucevei
Ora 19.00 – mini-recitalul elevilor prezenţi la Seminar
Ora 19.30 – Axis
Ora 20.30 – Trans-Express
Ora 22.00 -A.G. Weinberger
Restaurant Oscar Wilde –ora 00.30 jam-session

Sâmbătă, 1 iulie, Cetatea de Scaun a Sucevei
Ora 19.00 – Andrei Cerbu & The Crossroads
Ora 19.30 – Marius Dobra Band
Ora 20.30 – Joe Ruşi Trio
Ora 22.00 – Matt Schofield
Restaurant Oscar Wilde – ora 00.30 – jam-session

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...