Noutăţi

Festivalul Celtic Transilvania

După cum ştiți cei care au fost şi la edițiile trecute ale Festivalului Celtic Transilvania, sau pentru cei care nu au mai fost şi nu ştiu, acest festival nu înseamnă doar concerte rock. Acestea sunt un bonus. Festivalul este în fapt un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice a Transilvaniei, cu muzica buna. Acesta este un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici. În cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților care între sec. V I. Hr. – IV D. Hr. au trăit în imediata apropiere a orașului nostru.

celtic transilvania

Printre confirmări se numără: GOD, Dirty Shirt, Bucovina sau E-an-na.

Trupa Harmăsar s-a retras, din păcate.

Se dorește ca prin intermediul acestui eveniment organizat sub forma unui festival de trei zile, să atragem atenția publicului asupra modului de viață din perioada epocii La Téne. Dorim să atingem aspecte ale războaielor dintre ei și daci, dar și aspecte legate de folclorul și mesteșugurile acestei civilizații. Aşadar în perioada următoare vom definitiva programul acestor activități de reconstituire istorică şi o sa vi le aducem la cunoştință. Aceste activități vor avea loc în zilele de sâmbătă şi duminică (23-24 iulie), iar seara vor avea loc concertele rock si metal, line up-ul fiind anunțat zilele trecute. De asemenea, tot în această perioadă va fi definitivat şi programul primei zile a festivalului (22 iulie), zi care va sta sub egida tradițiilor arhaice de pe valea Someşului mare, iar seara publicul va avea ocazia de a urmării câteva recitaluri folclorice şi folk.

Accesul publicului la TOATE activitatile festivalului este GRATUIT. Cei veniți din alte localități pot campa la cort în imediata vecinatate a locației noastre sau se pot caza la cabanele din satul de vacanță Băile Figa. Deci nu uitați, în perioada 22-23-24 iulie 2016 pregatiți-vă să petreceți 3 zile şi 3 nopți de neuitat! Vă aşteptăm!

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...