Noutăţi

Festivalurile prog ale verii

Fiindcă printre cititorii noștri avem suficienți fani ai prog-ului, ne-am decis să vă facem o scurtă prezentare a festivalurilor europene de acest gen din această vară-toamnă. Deloc puține la număr, întrucât este un gen din ce în ce mai iubit de ascultătorii rock-ului/metal-ului, festivalurile se împânzesc prin diverse orașe europene și cu line-up-uri care de care mai îndrăznețe.

Iată lista lor:

Be Prog! My Friend – festivalul a crescut în ochii publicului datorită locației (Barcelona) și a line-up-ului mereu surprinzător, atât pentru fanii prog-ului clasic, cât și pentru cei care iubesc latura mai modernă a sa.

Locație: Barcelona

Perioada: 29-30 iunie

Line-up: A Perfect Circle, Steve Hackett (Genesis Revisited), Pain of Salvation, Baroness, Persefone, Sons of Apollo, Burst, Gazpacho, Oranssi Pazuzu și Plini.

Bilete: 140 euro/2 zile.

Night Of The Prog Festival XIII – un festival care probabil cel mai mult va fi pentru fanii prog-ului clasic, chiar de neratat pentru aceștia.

Locația: St. Goarshausen, Germania

Perioda: 13-15 iulie

Line-up: Big Big Train, Riverside, Threshold, Antimatter, Retrospective, Deafening Opera, Camel, The Sea Within, Mystery, Long Distance Calling, Wobbler, Rikard Sjoblom, Smalltape, Steve Hogarth & Isildurs Bane, Arena, Ange, Casey McPherson, Gentle Knife, Anubis.

Bilete: 159 euro/3 zile.

ARTmania – Deși nu este cunoscut drept un festival de prog, line-up-ul de anul trecut, acum doi ani și mai ales cel de anul acesta este preponderent unul de prog, deci poate intra cu ușurință în articolul de astăzi. Mai ales că are loc la noi.

Locație: Sibiu

Perioada: 27-28 iulie

Line-up: Steven Wilson, Leprous, Haken, Distorted Harmony, Arcane Roots, Rome, Mogwai, Zeal & Ardor.

Bilete: 250 RON/2 zile.

Prog in the Park II – aflat la a doua ediție, Prog in the Park oferă un line-up bogat și care te va duce spre un buget ceva mai redus decât celelalte festivaluri.

Locația – Varșovia

Perioada: 18 august

Line-up: Leprous, Ihsahn, Sons of Apollo, Anathema.

Bilete: 44 euro.

ArcTanGent – un festival nu neapărat de prog, dar care va fi pe placul multor fani mai noi ai genului, mai ales al celor care au tangențe și cu djent-ul.

Locația: Bristol

Perioada: 16-18 august

Line-up: Plini, Arcane Roots, Tides of Man, And So I Watch You From Afar, Glassjaw, and Shellac, Gallops, Pelican, LA Dispute, Alpha Male Tea Party, Rolo Tomassi, Jamie Lenman, Bossk, Delta Sleep, Zeal & Ardor, Black Peaks și mulți alții.

Bilete: 99 lire/3 zile.

ProgPower Europe – un festival care nu mai are nevoie de prezentări în rândul fanilor de prog, ProgPower scrie istorie în fiecare an, atât în Europa, cât și în SUA. Nu mai menționăm că anul acesta are și România o trupă care face parte din line-up, și pe meritate fără doar și poate – The Thirteenth Sun.

Locația: Baarlo

Perioada: 5-7 octombrie

Line-up: Need, Golden Caves, The Thirteenth Sun, Adimiron, Ramage Inc., Major Parkinson, Dvne, Circles, Voices, Temples on Mars, Caligula’s Horse.

Bilete: 95 euro pentru tot festivalul.

EuroBlast – asemeni altora din această listă, Euroblast nu încetează să uimească cu line-up-uri ceva mai moderne în abordare, dar deloc mai prejos.

Locația: Koln

Perioda – 5-7 octombrie

Line-up: Caligula’s Horse, Monuments, Soen, Vola, The Dali Thundering Concept, Theia, Vitalism, Unprocessed, Vildhjarta, Crippled Black Phoenix, Sordid Pink, Dhark, Hatesphere, Humanity’s Last Breath, Hypno5e, Kadinja, Letters from the Colony.

Bilete: 119 euro/3 zile.

Very Prog Festival – Un festival mai nou în rândul celor de prog, Very Prog nu se lasă mai prejos față de surorile sale.

Locație: Toulouse

Perioada: 12-13 octombrie

Line-up: Persefone, DGM, Soul Secret, Caligula’s Horse, Sons of Apollo, Spheric Universe Experience,

Amon-Sethis, Taotopia.

Bilete: 60 euro.

N.B.: Multe dintre festivalurile menționate vor mai anunța trupe pentru line-up.

 

 

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top