Noutăţi

False Reality – „End of Eternity” (cronică de album)

Primul material discografic al brașovenilor de la False Reality,  „End of Eternity”, aduce cu sine o călătorie în subconștientul care depășește normele realității. Cu un total de șapte piese, materialul traversează o mare de influențe muzicale, de la doom la death și prog.

Bewitched te introduce în atmosfera întunecată a suferinței, atât instrumentalul cât și lirica urmând același șir cu aceasta. Outro-ul clean aproape la graniță cu post-rock-ul trece și vocalul în sfera clean-ului pentru un moment de melancolie translucidă.

The Silence Within suprapune melancolia energiei și moartea vieții. Cu un ritm ceva mai alert, aceasta face tranziția spre o baladă cu un mers atipic, Rapture and Pain, secțiunile de doom fiind întrerupte doar de intervenția clapelor visătoare susținute de vocalul clean.

N-Rih Al Khamsi, așa cum îi sugerează poate și numele, merge pe noi teritorii, mai agresive și mai închegate în jurul tematicii. Nu lipsesc nici elementele orchestrale și spiritul simfonic.

Requiem Into Darknes, una dintre preferatele personale de pe material, îmbină prog metal-ul cu tech death/doom-ul într-o furtună de forțe diabolice întruchipate în trupul chitarei în mod special.

End of Eternity, o altă preferată, cea care dă și titlul albumului, debutează cu o intervenție a clapelor anii 70, eterice și puternic în tandem cu riff-urile cu rol de susținător ritmic. Dear Friend, o piesă dedicată prietenilor absenți, este cea care încheie materialul într-un mod egalabil cu unicitatea unor trupe precum Aggaloch: All I’m leaving behind / Is this silent good-bye.

Materialul a fost fost înregistrat, mixat, produs și masterizat de către Robert Cotoros, cunoscut prin activitatea sa în trupa Hteththemeth și datorită proiectului său solo The Bipolar Disorder Project, iar artwork-ul este semnat de Claudia Negrilă. Cu o producție curată și un stil deși plin de influențe, bine definit, materialul nu dezamăgește din niciun punct de vedere.

Disponibil pentru achiziție prin Loud Rage: https://loudragemusic.bandcamp.com/album/false-reality-end-of-eternity și http://shop.loudragemusic.com/false-reality-end-of-eternity.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!