Diverse

Evenimentul caritabil Munteanu Fest din 11 octombrie contribuie la strângerea de fonduri pentru construcția Grădiniței Bune din Ferentari

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

Evenimentul caritabil Munteanu Fest a ajuns la cea de-a 7-a ediție și se va desfășura în grădina J’ai Bistrot din București, miercuri, pe 11 octombrie, începând cu ora 19:00. La pupitrele de DJ se vor regăsi 9 nume împărțite în 3 line-up-uri și vor pune muzică timp de mai bine de 6 ore: Asociația Casa Bună, Valentin Panduru, BandBook, Adrian Borănescu, Dorina Constantin, Cismaru, Pandutzu, Ligia Keșișian, Robert Volker.

Bogdan Munteanu este organizator & promoter de evenimente, iar totodată este Manager al agenției BandBook și colaborează cu artiști și trupe românești & moldovenești. El a transformat ideea de festival (venită ca un cadou de ziua sa din partea prietenilor în anul 2016) într-un proiect recurent care susține an de an diverse cauze. 

„Din păcate, povestea cu „educația gratuită” este reală doar prin alte țări, unde copiii au cu adevărat acces la instituții de învățământ, indiferent de statutul social al familiilor lor. Țări în care copiii sunt cu adevărat protejați și susținuți. Copiii de la Casa Bună se nasc cu dezavantajul de a face parte din familii sărace, în care lupta pentru supraviețuire nu permite de multe ori luxul ca cei mici să ajungă la grădiniță, care nu este gratuită decât în teorie. La fel ca și școala. Fără vina lor, acești copii se nasc fiind „în urmă” și sunt lăsați din ce în ce mai în urmă prin accesul greu sau imposibil la educația școlară și apoi școlară. Ne dorim pentru ei să aibă aceleași șanse cu cele ale copiilor din familii mai norocoase, care nu își pun problema dacă au bani de pachețel, rechizite sau detergent pentru niște hăinuțe curate. O Grădiniță Bună este un vis mare, pentru până la 100 de copii din ghetoul Ferentari. Dar împreună îl vom împlini, sunt sigură, nu suntem la primul vis nebunesc devenit realitate cu ajutorul oamenilor buni.”a declarat Anca Sandu, Manager atragere fonduri Asociația Casa Bună.

La ediția de anul acesta a Munteanu Fest, și-au anunțat participarea pro bono mai mulți DJs și prieteni ce vor să susțină cauza comună. 

Programul evenimentului:

19:00 – Open Doors

20:00 – 22:00

Asociația Casa Bună

Valentin Panduru

BandBook

22:00 – 00:00

Adrian Borănescu

Dorina Constantin

Cismaru

00:00 – 02:00

Pandutzu

Ligia Keșișian

Robert Volker (J’ai Bistrot)

„În ultimii 5 ani, am avut bucuria de a fi martoră la transformarea minunată a copiilor care au avut oportunitatea de a participa la programul grădiniței de la Casa Bună – deși, din cauza limitărilor logistice, s-a desfășurat doar o dată pe săptămână, în zilele de sâmbătă. Am văzut cum acești copii și-au dezvoltat abilități sociale, au învățat să lucreze în echipă și și-au crescut încrederea în ei înșiși. Am asistat la momente de bucurie pură în ochii lor când au descoperit lucruri noi și au experimentat aventuri educaționale. Știu că o Grădiniță Bună ca cea pe care vrem să o construim, în care copiii din ghetoul Ferentari să vină în fiecare zi, va avea un impact profund asupra viitorului lor. Fiecare copil merită șansa de a se dezvolta și de a își atinge potențialul și visurile.” a spus Corina Olteanu, Fondator program Preșcolari și specialist BcaBA.

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/site/event/89848/ 

Sunt disponibile 3 categorii:

Transportul copiilor la grădiniță: 30 lei

O zi de grădiniță pentru un copil: 60 lei

Rechizitele necesare pentru o zi de grădiniță pentru un copil: 90 lei

Un bilet cumpărat reprezintă accesul la eveniment, dar și o donație pentru Asociația Casa Bună.

Toți banii din bilete vor fi donați pentru construcția Grădiniței Bune din Ferentari.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina dedicată de eveniment: https://fb.me/e/4EJ2mN68d 

Festivalul caritabil este organizat de Munteanu Events și povestit de RFI România.

Prieteni și Susținători: Alternative Bucharest, Animest, ANONIMUL IFF, ART Fusion, Art Safari, Asia Fest, August Film, Bad Unicorn, BalKaniK Festival, BandBook, Bucharest International Experimental Film Festival, Bloom, Bucharest Feminist Film Festival, Cartierul Creativ, Cărturești, Cinema Elvire Popesco, Cinemascop, CriticEyez, Diud, DokStation, DWMT, Eforie Colorat, Filmul de Piatra, Forumul Artelor Vizuale, forumul cultural austriac, Fundația Calea Victoriei, Grădina cu Artiști, GRF+, iabilet.ro, Ideo Ideis, Independența Film, InfoMusic, IQads, J’ai Bistrot, Mezanin Market, NOVA Festival, One Night Gallery, OneDay, Revista BIZ, Roditor Food Market, Săfițicuminți, Sneaker Industry, Street Delivery, Șaraimanic, The Fresh, The Institute, TIFF Unlimited, Utopia Balcanica, Vanner Collective, VRTW, Weekend Sessions, Zile și Nopți.

*****

Despre Munteanu Events:

Organizator & promoter de evenimente din anul 2015: https://www.munteanurecomanda.ro/ & www.fb.com/MunteanuRecomanda/ & https://www.instagram.com/munteanurecomanda/

Despre Casa Bună:

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună. 

Al doilea obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria. 

În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară – din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru). 

Pentru mai multe informații despre asociație, vizitați https://asociatiacasabuna.ro/ 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...