NoutăţiProg Talk cu Geanina

Evenimentele prog ale anului din Europa

După ce am trecut în revistă marile evenimente prog din România (anunțate până la momentul scrierii articolului) aici, trecem astăzi și la scena europeană. Așa cum este cazul și în România, și scena europeană explodează de evenimente prog, ceea ce nu este de mirare având în vedere cererea în creștere din ultimii ani pentru acest gen. Câteva dintre ele deja și-au lăsat semnul în istoria acestui an, precum Prognosis din Olanda sau Heart Sound din Franța, dar mai rămân încă destule cât să ne umple vara de fericire asincronă.

Să le trecem așadar în revistă pe cele mai importante (anunțate până acum).

Midsummer Prog Festival 2019 – un alt festival pentru împătimiții prog rock-ului, acesta se desfășoară în perioada 22-23 iunie în Valkenburg, Olanda și îi are printre artiștii invitați pe IQ, Jolly și The Flower Kings.

Ramblin’ Man Fair – desfășurat în Kent, Anglia, pe 21 iulie, ziua dedicată prog-ului, festivalul anunță nume precum Riverside, Anathema și Pain of Salvation.

Night Of The Prog Festival XIV – unul dintre cele mai importante festivaluri de prog, cu tradiție, mai ales pentru fanii școlii vechi, Night Of The Prog Festival XIV se desfășoară anul acesta pe 19 -12 iulie în Sankt Goarshausen, printre numele anunțate numărându-se trupe precum Tangerine Dream, IQ, Tim Bowness, Anathema, Dilema și alții.

ARTmania – festivalul devenit prog în ultimele trei ediții anunță pentru anul acesta un line-up care va atrage și publicul țărilor vecine. Acesta se desfășoară în perioada 26 – 27 iulie în Piața Mare din Sibiu. De văzut: Opeth, Dream Theater, Architects, Madrugada.

ArcTanGent – desfășurat între 5-7 august, festivalu anunță o nouă ediție minunată cu trupe precum Messhugah, Cult of Luna, Zeal & Ardor, Polyphia, The Contortionist, The Ocean sau Sithu Aye.

Prog In Park – ajuns la a treia ediție și desfășurat ăntre 12-13 august Prog in Park promite o nouă ediție frumoasă cu Opeth, Dream Theater, TesseracT, Fish, Soen sau Haken.

Euroblast – cu câte ceva oferit pentru oricine, Euroblast reunește și multe nume noi ale scenei moderne și anul acesta are loc în Koln, între 27-29 septembrie.Printre numele anunțate: Betraying The Martyrs, Between The Buried And Me, Tides From Nebula, Tides Of Man, Ghost Iris și alții.

ProgPower Europe – un alt festival cu tradiție, ProgPower revine în forță și anul acesta cu o ediție ce se desfășoară între 4-6 octombrie în Baarlo, Olanda și învitați precum Diablo Swing Orchestra, Redemption, Persefone, Kingcrow sau Rendezvous point.

Ready for Prog? – desfășurat între 11-12 octombrie în Toulouse, festivalul anunță nume precum Threshold, Pain of Salvation sau Shattered Skies.

Tu la care ai vrea să mergi?

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...