Noutăţi

Ethnotic Project, în deschiderea concertului Kenny Garrett de la București

În deschiderea concertului legendarului saxofonist Kenny Garrett, ce va avea loc în data de 23 februarie, la Sala Radio din București, va cânta trupa Ethnotic Project, un proiect inedit, ce îmbină folclorul românesc cu sonorități de jazz.

Despre Ethnotic Project

Ethnotic Project – Irina Sârbu (voce), Cezar Cazanoi (flaut și caval), Capriel Dedeian (chitară), Anatol Cazanoi (țambal și clapă), Laurențiu Horjea (chitară bass) și Dragoș Mihu (tobe și percuție) – abordează un repertoriu alcătuit din melodii ce aparțin folclorului românesc autentic, orchestrate pe o textură sonoră originală, în care formulele melodico-ritmice se combină inspirat cu libertatea jazz-ului.

Melodia fluierului românesc plutește elegant și sigur peste armonii sofisticate, instrumentele își combină culorile în sonorități încântătoare neașteptate, vocea alternează cuvintele cu pasaje de improvizație jazz-istica și întregul se alcătuiește pe un eșafodaj solid și ferm, ce lasă fiecărui interpret libertatea de a se desfășura în solo-uri pline de imaginație.

 

 

Despre eveniment

Kenny Garrett ajunge în România în cadrul turneului de promovare al celui mai recent album de studio, Do Your Dance, lansat sub egida Mack Avenue Records. Pentru oricine a ajuns la un concert Kenny Garrett, spiritul acestui nou album este evident.  Kenny Garrett, mai mult decât orice alt artist în jazzul tradițional contemporan, este cunoscut pentru felul în care face publicul să vrea să se ridice de pe scaune și să se miște pe ritmul muzicii. Așa cum excelent au remarcat cei de la prestigiosul The Guardian, energia lui Kenny este infecțioasă:

Fanii de jazz dansează la concertele lui Kenny – energia fostului saxofonist a lui Miles Davis este infecțioasă! Și spre diferență de mulți artiști de jazz care adoptă influențe pop, Kenny nu simplifică deloc stilul propriu, trecând prin piese dificilie de hard-bop ca și când ar fi cântece pentru copii, notează The Guardian.

În vârstă de 56 de ani (născut la 9 octombrie 1960, în orașul Detroit), artistul a urcat treptele consacrării mai întâi că membru în 1978 al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui șef de formație, Mercer Ellington), trei ani mai tîrziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond.

Am cântat cu Sting, am cântat cu Guru sau Q -Tip, dar am urcat pe scenă și alături de legende ale muzicii, cum ar fi Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & the Jazz Messengers. Am iubit întotdeauna muzica, în toată varietatea ei, spune artistul. Decisivă pentru formarea muzicianului cât și pentru notorietatea sa a fost colaborarea, timp de cinci ani, cu grupul celebrului trompetist Miles Davis, inclusiv prin realizarea a trei albume împreună cu acesta.

La București, Kenny Garrett va fi secondat de un line-up de excepție ce îi include pe pianistul Vernell Brown, pe bassistul Corcoran Holt, pe bateristul Marcus Baylor și pe percuționistul Rudy Bird.

Kenny Garrett va susține un concert și la Cluj Napoca, în data de 25 februarie, la Casa de Cultură a Studenților.

Bilete
Biletele pentru acest eveniment costă de la 105 de lei în funcție de categorie și pot fi cumpărate din rețeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturești și Humanitas, benzinăriile OMV) și online pe eventim.ro, iabilet.ro și bilete.ro.

Video
https://www.youtube.com/watch?v=u34yxcc2kwg

 

Facebook Event:

https://www.facebook.com/events/200085850440598/

Eveniment recomandat de Magic FM

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...