Noutăţi

Echoes From The Past III: Prier, Concert E-AN-NA la Cluj

Sâmbătă, 2 aprilie 2016, orele 21:00, o nouă ediţie Echoes From The Past în Hard Club din Cluj Napoca cu invitaţi speciali, formaţia E-ANNA.

e-an-na
Facebook event:
https://www.facebook.com/events/444567185749411/
Support act: 15 lei

„Echoes from the Past” este primul concept din România menit reunească comunitatea Pagan Folk/Pagan Metal, prin petreceri interactive şi antrenante, în locaţii alese cu atenţie, ce îmbină decorul medieval-pagan cu muzica de gen, alături de proiecţii, concursuri cu premii şi momente inedite. Bazele conceptului le-a pus Andrei Prian (Drakón),în toamna anului 2013, orientânduse spre tematica Pagan, pe baza experienţei a mai mulţi ani de organizare de petreceri medievale în Cluj. De la fondare şi până în iunie 2015, Ecourile Trecutului au fost auzite în diverse localuri din Cluj, Timişoara, Sibiu şi Braşov, atrăgând, totodată şi alte persoane pasionate în echipă (Laura Petresc -Morrigan, Hunor Szava, Octavian Trică, Darius Rus).

Dacă fanii folk/pagan metal aşteptau cu sufletul la gură începerea celui de-al IIIlea sezon Echoes from the Past, colectivul de organizare şi-a propus o revenire în forţăînsoţită de o creştere în anvergură a evenimentelor! Aşadar, aşteptarea nu a fost în zadar: din 2016 începând, petrecerile EftP sunt deschise de concerte!

Următoarea ediţie Echoes from the Past III, „Prier”, va avea loc în data de 2 aprilie 2016, în Hard Club Cluj, de obicei, iar cei care vor deschide dezmăţul sunt nimenialţii decât E-ANNA, tânăra trupă de „Mioritic Metal” din Sibiu, votată pe locul doi în topul Best Newcomers al Metalhead Awards 2015 şi care a făcut deja ravagii în rândul iubitorilor genului Folk Metal cu melodiile „JianaşiTinca Popii”!

„Cu o precizie năucitoare, lumea în care s-a născut stirpea omenească se dezintegrează. Atât pe plan fizic, cât şi spiritual. Aerul pe care îl respirăm nu mai e aer, pământul pe care călcăm nu mai e pământ, cuvintele pe care le rostim nu mai sunt cuvinte. Briza toxică îmbrăţişează întregimea acestui univers, care nu mai are colţuri în care se poată adăposti sufletele. Omenirea se închină unor bucăţi de hârtie sau plastic, fără de care viaţa nu se mai poate manifesta. În faţa atâtor valori nefaste, aduse la rang nepotrivit lor, nu toţi şi-au plecat capul. Noi am decis astfel: dacă lumea această nu ne ajunge, atunci avem nevoie de altă. Aşa a luat fiinţă E-ANNA. Sau, cel puţin, aşa am descoperit-o noi. E-ANNA este o lume a noastră, în care am plecat din pricina sfârşitului pe care îl întrevedeam aici. Lumea în care suflarea e încă verde. În care păsările cântă neostenite şi râurile nu au culori nefireşti. O casă a cerului.” (Andrei „Solomonar” Oltean – E-anna)

E-ANNA este o trupă nouă din Sibiu/Timişoara, abordând genul folk metal/folkcore cu diferite influenţe din folclorul românesc (şi nu numai), jazz etc. Cu doar două single-uri la activ până acum, au un succes considerabil, publicul solicitând constant apariţia lor la un prim set de concerte.

Formaţia a apărut în prima jumătate a lui 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod. „Ne doream demult să înfiinţăm o trupă de folk metal, aşa am început lucrăm la idei. Cam în aceeaşi perioadă Ovidiu îi propune scurt lui Dragoş (bass) un parteneriat, acesta acceptând pe loc. Lucrurile s-au potrivit remarcabil. Cu Alex, celălalt chitarist, nu am avut nicio problemă, el fiindu-ne dinainte coleg (Prohod, WarChant), aşa a fost nevoie de un minut ca -l recrutăm. Următorul venit la bord a fost Paul, pe care l-am găsit întâmplător când căutăm tobar pentru concertul de debut Prometheic. În ianuarie s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa.”

Materiale lansate:

Jiana – single 22.09.2015

Tinca Popii – single 24.12.2015

Sârba Ciobănească – single 29.02.2016

https://m.facebook.com/eanna.romania/

Bineînţeles, urmează afterparty pagan cu Drakón (Andrei Prian) şi Morrigan (Laura Petresc), pe ritmuri când solemne, când voioase, de FOLK/ PAGAN/ CELTIC/ VIKING METAL, adică trupe ca Ensiferum, Brian Barr, Kalevala, Ruyan, Amon Amarth, FRAM, Wardruna, Arkona, Baradj, Dalriada şi multe altele, proiecţii, promoţii şi multă distracţie, ca în sălile de ospăţ ale Zeilor!

https://m.facebook.com/Echoes-from-the-Past-689527251095003/

BONUS: ▪ NOI CONCURSURI CU PREMII!

MINITÂRG DE ARTICOLE FOLK/ PAGAN/ FANTASY!

Purtarea ţinutelor de inspiraţie folk/pagan este încurajată.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...