Noutăţi

DUST BOLT, OBSCURE SPHINX și INFEST confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest

DUST BOLT, OBSCURE SPHINX și INFEST sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018.

Formați într-un mic oraș german, aceșți patru muzicieni au deja peste zece ani de carieră în spate. Debutul l-au făcut atunci când vârstă medie în formație era de 23 de ani, iar în tot acest timp au trebuit treacă prin sutele de locații și amplasamente improprii până când ajungă cunoscuti în scena germană și ulterior cea europeană de thrash metal.

Primul turneu european l-au avut alături de Six Feet Under, iar ulterior au câștigat Wacken Metal Battle Germany, competiție ce le-a oferit un loc pe scenă Wacken Open Air 2011. Cu aceste două realizări în spate, debutul discografic a reușit atingă vânzări de peste 5000 de exemplare la nivel mondial, iar publicațiile de specialitate i-au descris drept una din cele mai promițătoare formații thrash metal europene. Al doilea disc, Mass Confusion, a fost promovat în cadrul celor mai mari festivaluri europene de profil, iar în 2018 Dust Bolt vor ajunge și la Rockstadt Extreme Fest.

Cu patru albume lansate, turnee alături de Amon Amarth, Behemoth sau Gojira, OBSCURE SPHINX este un nume ce în anumite cercuri nu are nevoie de prezentare. Deseori comparați cu Amenra sau Cult Of Luna, acest grup polonez lansat în 2008 a reușit mixeze cu succes ‘greutatea’ acordurilor Meshuggah cu ambientul Chelsea Wolfe sau Bjork, formând astfel o identitate muzicală proprie, completă de o voce feminină cu o gama vocală completă. Toate aceste elemente fac din Obscure Sphinx o calaroie muzicală unică și imediat de recunoscut.

O trupa care cu siguranță nu are nevoie de prezentare în rândul publicului român, INFEST revine la Rockstadt Extreme Fest în același tipar muzical fără compromis. Lansați în 2002, acest grup sârb a devenit rapid cel mai bine cotat nume thrash/death est european, având în spate 5 albume full lengh, două demouri și un EP.

Este de departe una din cele mai active formații de metal din această parte a Europei, având la activ peste 6 turnee europene alături de formații precum Sodom, Sinister, Kataklysm, Keep Of Kalessin sau Turbocharged.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel și precedentele ediții, NU vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

Deși programul pe zile va fi disponibil doar în lunile premergătoare festivalului, promitem ediția din 2018 va fi cel puțîn la fel de puternică ca cea aniversară, cu siguranță vom avea surprize pregătite, trupe în premieră în România și un line-up la fel de variat.

230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 și pe toată durata festivalului

Până în acest moment au confirmat POWERWOLF, CONVERGE, SEPTICFLESH, BELPHEGOR (Totenritual Ceremony) MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, INFEST și KISTVAEN (Special 10 anniversary show).

Biletele sunt disponibile online cât și în rețele locale via:

www.rockstadtextremefest.ro
www.myticket.ro
www.bilete.ro

Sursa: Comunicat de presă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...