Noutăţi

Dirty Shirt face apel la fani pentru susținerea turneului „FolkCore Detour”

DIRTY SHIRT, cea mai cunoscută trupă de crossover folkcore metal din România si din Estul Europei, vine în primăvara anului ce urmează cu o surpriză specială pentru fanii din toată țara!

dirty-shirt

Astfel, trupa maramureșeană va susține în perioada martie – aprilie 2017 un turneu naționl mai aparte, nerealizat până acum de o altă trupă metal de pe scena românească, și anume „FolkCore Detour”, în care trupa va concerta în orașe precum București, Brașov, Timișoara, Baia Mare, Cluj și Iași.

„FolkCore Detour” reprezintă un spectacol care reunește pe aceeași scenă o formație metal și un ansamblu folcloric într-o formulă completă și unică, o producție fără precedent în întreaga lume, fiind fără îndoială proiectul cel mai ambițios al trupei până în prezent și o adevărată provocare din punct de vedere artistic, logistic și tehnic, cu o producție ce implică peste 40 de persoane.

În acest sens, Dirty Shirt face un apel la toți fanii din țară pentru a susține acest demers prin participarea la campania de crowdfunding:

„Dragii noștri, iată că a venit momentul să anunțăm proiectul pe care îl pregătim de ceva vreme pentru anul viitor: un turneu alături de o orchestră tradițională completă, și anumeAnsamblul Folcloric Național Transilvania, concretizat în producerea unui album live, în format CD și DVD.

Știm, este un proiect extrem de ambițios, o adevărată provocare artistică, tehnică și logistică, însă considerăm că potențialul artistic este imens, e ceva ce nu s-a mai făcut și de aceea ne asumăm acest risc. Un asemenea proiect implică costuri de producție foarte mari, de aceea veniturile obținute din intrări sunt insuficiente și facem apel la campania de crowdfunding, precum și dosare de sponsorizări și subvenții care sunt în curs.

Suntem siguri de un lucru: cu ajutorul vostru, putem face ceva fain, iar dacă bugetul obținut nu va fi suficient pentru formula cu ansamblul, turneul rămâne în picioare și vom cânta în variantă mai redusă, Dirty Shirt cu taraf.

Dacă doriți să ne susțineți, puteți să participați la campania de finanțare, iar în schimb veți primi o mulțime de chestii faine: invitații la concerte, albume live, tricouri și alte bunătăți. Binenteles, orice ajutor în promovare este mai mult decât bine venit.

Vă pupăm și ne bazăm pe voi!”

Concertele programate în cadrul turneului sunt următoarele:
– 17 martie: Casa Tineretului, Baia Mare
– 18 martie: Casa Tineretului, Timișoara
– 24 martie: TBA, Cluj Napoca
– 25 martie: Casa Studenților, Iași
– 7/8 aprilie: Quantic Bucuresti / TBA, Brasov

Crowdfunding: http://www.wearehere.ro/p/dirty-shirt-ansamblul-transilvania
Event Facebook: https://www.facebook.com/events/243790292701822/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...