Noutăţi

Dirty Shirt, Bucovina, Ingested, E-an-na, Kurokuma și Impure Wilhelmina confirmate la Rockstadt Extreme Fest 2018

BUCOVINA, DIRTY SHIRT (alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania), INGESTED, E-ANNA, KUROKUMA și IMPURE WILHELMINA sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2018.
Pentru a treia oară pe scena festivalului, Bucovina este fără îndoială cea mai iubită formație metal românească, un nume activ atât în România cât și în Europa, împărțind scena alături de nume precum Moonsorrow, Rotting Christ, Finntroll sau Korpiklaani, bifând primul turneu în America de Sud cât și mai multe festuri europene de calibru pentru 2018.

Conceptul liric și muzical Bucovina este puternic strâns de folclorul străvechi, abordar într-o manieră inedită, departe de clișeele specifice ale genului. De notat faptul albumul ‘Sub Stele’ a intrat în Top 10 ‘Best folk metal albums’ pe site-ul Metal Storm.

Un show cu adevărat special va fi concertul Dirty Shirt alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania, fiind pentru prima dată când trupa va prezenta acest format în cadrul unui eveniment major metal. Este vorba de o producție unică ce va pune în scenă zeci de muzicieni, îmbinând muzica metal cu cea folclorică, fiind pentru prima dată când acest lucru este pus în scenă la un festival metal în România.
Direct din Manchester, Ingested este de departe una din cele mai promițătoare și propulsate nume ale scenei death metal, construind o reputație ca una din cele mai sălbatice nume ale scenei britanice. 2015 a marcat revenirea Ingested cu un nou album, The Architect Of Extinction, mixat de Christian Donaldson (Cryptopsy) și lansat via Century Media Records, promovat ulterior în turnee alături de cele mai importante nume ale genului.
Și dacă tot vorbim de unul din cele mai promitatioare și propulsate nume, cu siguranță trebuie menționăm participarea E-AnNa la festival, o formație care într-un timp foarte scurt a reușit imposibilul, susțînând mai multe turnee naționale construite și finanțate DIY, având deja primul full-length lansat, totul culminând cu participarea la Wacken Metal Battle unde au reușit obțină locul 2 în clasamentul final.

Kurokuma este un alt nume britanic ce ajunge în premieră în România, de această dată având în componență și un român stabilit în Sheffield. Kurokuma este un duo ce a avut debutul în 2015, de atunci lansat o serie de piese și EP-uri și împărțind scena alături de Crowbar, Trap Them, Conan, Skeletonwitch sau Goatwhore.
Ultima confirmare pentru astăzi, Impure Wilhelmina este una din bijuteriile ascunse ale catalogului discografic Seasons Of Mist, nume născut în Geneva și construit pe o perioadă de 20 peste 20 de ani, oferind o paletă muzicală aflată la limita dintre rock și metal. De-a lungul anilor, Impure Wilhelmina și-a construit o reputație excelentă drept o entitate puternică atât în studio cât și live, împărțind scena alături de nume legendare precum Neurosis, Entombed, The Ocean, Gojira sau Isis.

ROCKSTADT EXTREME FEST 2018 are loc în aceeași locație a Terenului de Biatlon de la baza Cetății Râșnov, spațiu unde zeci de formații internaționale vor concerta pe parcursul a 4 zile în cadrul celui mai iubit și apreciat festival de muzică extremă din România.

Abonamentele au fost deja puse în vânzare, lista pentru etapele de presale până în august 2018 fiind disponibile mai jos. La fel ca și la precedentele ediții, nu vor exista bilete pe zile, ci doar abonamente ce asigură accesul în toate cele patru zile ale festivalului.

230 lei = 13.11.2017 – 4.02.2018
270 lei = 5.02 – 01.07.2018
300 lei = 02.07.2018 și pe toată durata festivalului

Până în acest moment au confirmat POWERWOLF, CONVERGE, METAL ALLEGIANCE, SEPTICFLESH, BELPHEGOR (Totenritual Ceremony) , BUCOVINA, DIRTY SHIRT (alături de Ansamblul Folcloric Național Transilvania), MISERY INDEX, GUTALAX, FLESHLESS, INGESTED, E-ANNA, DUST BOLT, OBSCURE SPHINX, INFEST, KISTVAEN (Special 10 anniversary show), KUROKUMA, IMPURE WILHELMINA.
Primul headliner pentru ediția din 2018 va fi anunțat în februarie.
Biletele sunt disponibile online cât și în rețele locale via:

www.rockstadtextremefest.ro
www.myticket.ro
www.bilete.ro

Sursa: comunicat de presă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...