Noutăţi

Desert Monks și Green Prophet cântă alături de Naxatras în Quantic Club pe 20 octombrie

NAXATRAS din Grecia va urca pe scena clubului Quantic pe data de 20 octombrie, pentru noua porție sănătoasă de stoner/hard rock/prog-psihedelic. Seara este completată de prezența grecilor de la Desert Monks și a românilor de la Green Prophet.

Concertul grecilor face parte din turneul PARALLEL REALMS TOUR 2023, concentrat pe 10 orașe est-europene.

Biletele se găsesc în rețeaua iabilet.ro. la următoarele prețuri:
Presale I: 60 de lei
În ziua concertului: 80 de lei

DESPRE DESERT MONKS
Desert Monks s-a format la sfarșitul anului 2015 la Atena, Grecia, cu scopul de a îmbina o serie de aspecte muzicale sub un sound familiar îmbinat cu elemente noi care să îi ofere unicitate. Muzica lor se încadrează la Alternative Rock și subgenurile sale, cu prezența discretă a elementelor care derivă din preferințele și influențele fiecărui membru.
Ascultă Mermaid Soup: https://youtu.be/pJWsUlOJBDM?și=Gidk_flT4mWbOj8k
Ascultă Avalanches: https://youtu.be/awxC0rhRs4M?și=qx6Nnv2759ZnoU8A
Pagina oficială de fb: https://www.facebook.com/desertmonks
Cel mai recent album: https://desertmonks.bandcamp.com/album/sympan
DESPRE GREEN PROPHET
Green Prophet este o trupă de stoner/alternative metal din București, ce amestecă elemente cu influențe din diverse sfere muzicale. Piesele Green Prophet te poartă într-o călătorie psihedelică și hipnotică, uneori prin universuri întunecate, cu transmiterea necesitații acceptării propriilor emoții și cedarea controlului în fața acestora. Până în momentul de față, trupa a lansat trei piese pe platformele de profil: “Vasal”, “Deluviu” (inclusiv clip video) și “Memento Mori”. În plus se lucrează intens la finalizarea unui album de studio.
Ascultă Deluviu: https://youtu.be/VzUooSdVFkU?și=4CrhvDS1W1fVLoVK
Ascultă Vasal: https://youtu.be/_LxqOzNORn8?și=WB6W0Pm7wy17kwOj
Pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/greenprophet.band

DESPRE NAXATRAS
Naxatras este o trupă de hard-rock psychedelic din Grecia.
Stilul trupei îmbină psihedelicul cu notele groove, riffuri grele și solouri de chitară melodioase și ample, toate piesele formației având un puternic impact sonor din anii ’70.
Trupa s-a înființat în anul 2012, iar în 2015, au înregistrat primul lor album. În etapele de înregistrare/mixare/masterizare ale albumului au fost folosite doar echipamente analogice și toate piesele au fost interpretate în întregime live într-o singură zi.
„Naxatras” a devenit una dintre cele mai de succes lansări ale genului și a primit o largă apreciere din partea criticilor și a publicului. În 2016, au lansat al doilea album , intitulat „II”, precum și un EP.
În 2017, au lansat single-ul „All the Stars Collide Into a Single Ray” și au înregistrat al treilea album, folosind tehnici complet analogice și live. Albumul „III” a fost lansat în 2018, urmat de un material live captat într-un concert sold-out din Atena, care a avut loc la locația emblematică “Gagarin 205”.
Pentru al patrulea material de studio, Naxatras l-a recrutat pe multi-instrumentistul Pantelis Kargas pentru clape și sintetizatoare. Artwork-ul este o creație a apropiatului colaboratorului de lungă durată, Chris RW, care a semnat grafica tuturor albumele lor. „IV” a fost lansat pe 25 februarie 2022.
Trupa și-a dezvoltat o reputație pentru spectacole live pline de energie, combinând elemente de rock psihedelic/progresiv, stoner, funk, jazz, muzică electronică alături de estica trippy/psihedelică pentru a realiza o stimulare deplină a simțurilor.
Au făcut numeroase turnee și au concertat în majoritatea țărilor europene, inclusiv festivaluri precum Desertfest, Ozora și Dunajam și un turneu în Australia.
Omega Madness de pe cel mai recent album – https://youtu.be/WVlr2gP5jas

The Great Attractor live in Athens – https://youtu.be/f_2wYdk1j6U

Journey to Narahmon live in Athens – https://youtu.be/ViMUacBhBe8

Pagina evenimentului pe facebook: https://www.facebook.com/events/252300920859009/

Linkuri:

https://www.facebook.com/naxatras

https://www.naxatras.gr/

https://naxatras.bandcamp.com/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...