EditorialeNoutăţi

Dark Æclipse – cu și despre Sign Ov The Evil Eye

Radu Badea (bass, voce) ne descrie în acest mini-editorial albumul de debut al trupei Dark Æclipse, așa cum a fost gândit și compus. Formată încă din 2013, trupa se aruncă-n valurile underground-ului cu un prim material discografic, intitulat Sign Ov The Evil Eye, a cărui poveste o aflăm mai jos.

1. Unholy Dream:

Este prima piesă de pe albumul de debut și spune povestea unui rege care a avut o viziune conform căreia regatul sau va fi atacat de o creatură întratât de malefică încât până și Iadul nu a putut-o înghiți.

Regatul a fost atacat, regale fiind nevoit facă un compromis cu creatură astfel încât și salveze poporul. Cedând o parte, din al său suflet, acesta devine vasalul creaturii, transformânduse în Regele Nebun.

2. The Curse Ov The Witch Doctor:

Inspirată după romanul lui John Delaney “Blestemul Vraciului” (“The Spook’s Curse”), piesa are ca personaj principal un ucenic damnat poarte acest blestem. Creatura din Cavou încearcă -l ispitească pe ucenic pentru ca acesta -i transmită blestemul, revelandu-i viitorul în care acesta intră sub stăpânirea Diavolului, fiind transformat într-o creatură a Întunericului.

3. Awaken The Ancients:

Este una din ultimele melodii scrise, dar al 3-lea capitol al albumului de debut în care componența trupei se duce în adâncurile castelului Lordrului Dragonilor pentru un ritual ce va trezi o armată înfricoșătoare, pentru a-i ajuta în luptele ce vor veni.

4. Swords Ablaze:

Este prima piesă scrisă de la înființarea trupei, în 2013. Această melodie îi are ca eroi pe componenții trupei. Aceștia primesc misiunea de a recupera Săbiile Înflăcărate ale Arhanghelilor. În timpul misiunii ajung se lupte cu hoardele demonice, dar victoria este dobândită în cele din urmă prin curaj și sacrificii, obținând exonerarea rasei umane.

5. Cine Iubește și Lasă:

Blestemul de dragoste a fost cules de etnomuzicologul român Harry Brauner de la lelea Hirea, o văduvă din Satul Drăguș (Kronstadt). Maria Tănase aude acest cântec în casa lui Brauner, îl îndrăgește pe loc și începe îl cânte. Harry Brauner prelucrează melodia, pentru a scoate în evidență și mai mult marea voce a neasemuitei Maria Tănase, înregistrările fiind realizate în 1937. Aceasta este o variantă cover a faimoasei melodii, inspirată după varianta grecilor din Rotting Christ, dar personalizată pentru  propria noastră versiune.

6. Ciuleandra:

Când spunem Ciuleandra, negreșit ne gândim la interpretarea Mariei Tănase sau la romanul lui Liviu Rebreanu, joc de origine străveche închinat cultului solar și practicat într-un ritual geto-dacic de trimitere a solului spre ceruri. Preluând jocul inițial și adăugându-i strigături-comenzi, ajutată de orchestra lui Nicușor Predescu, Maria Tănase dozează jocului o adevărată euforie a ritmului, ce cuprinde ascultătorul ca într-un vârtej.

7. Memento Mori:

Este prima melodie scrisă ca o baladă. Acțiunea melodiei se întâmplă în orașul Regelui Nebun, unde un paj  vede o ploaie de stele căzătoare, într-o noapte clară și rece, luând ploaia  de stele ca pe o prevestire a răului ce va urma. Ploaia de stele căzătoare a fost urmată de un nor negru ce se întrevedea la orizont, amintindu-i toți oamenii vor muri cândva, iar sunetul pașilor se va opri. Deodată noaptea a estompat ziua și o stagnare s-a prăvălit peste oraș. Pajul se uită după armatele morții, dar nu se întrevedea nici o fantomă. Uitându-se spre est, el nu vedea nicio dimineață care spintecă noaptea, dar… în întunecimea vestică, se lăsa umbra Morții.

8. The Cursed Day:

The Cursed Day este o melodie tribut pentru toți prietenii pierduți.

9: Through The Dark Void Ov Infinity:

A fost a doua melodie scrisă de la conceperea trupei în 2013, melodia concentrânduși puterile în ritmurile rapide ale genului black metal dar și în emoția genului doom. Melodia este continuarea poveștii după ce eroii le-au returnat arhanghelilor săbiile înflăcărate.  Aflați pe drumul de întoarcere către castelul lor, aceștia au fost prinși din urmă de armata Lordului spunându-le un sat a fost atacat de un vechi inamic. Acel inamic era Bestia Vidului. Pornind spre locul atacului, eroii au fost întâmpinați de oamenii satului spunând “Au ajuns vrăjmașii bestiei, ei ne vor salva!”

Eroii au pășit împreună cu armata lor fantomă peste pragul Vidului și imediat au fost întâmpinați de creaturile nopții, rezidenții Vidului. Învingând creaturile, eroii au pornit printr-o furtună  aprigă către faimoasele Ruine ale viselor unde frunze purpurii erau împrăștiate precum soldații căzuți pe câmpul de lupta. Iar în aceste ruine eroii au găsit cavernă în care se ascundea Bestia și Lordul a făcut un târg cu ea. În schimbul ajutorului împotriva Ochiului, bestia avea primească un castel propriu în lumea oamenilor.

10. Sign Ov The Evil Eye:

În această ultimă melodie, eroii s-au dus se lupte cu Creatura și -l elibereze pe Regele Nebun de sub vasalitatea Ochiului. După ce și-au realizat obiectivul și Regele și poporul său au fost eliberați, Lordul Viemrylaid și-a dat seama de faptul deși au distrus această creatură malefică, semnul deochiului o rămână întipărit în rasa umană pentru totdeauna.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...