Editoriale

Cum sã te dedici instrumentelor

Rubrica este menită şi gândită pentru tine, pasionat de muzică, fie că eşti începător cu vise mari sau avansat cu dorinţa de a adăuga o opinie la tolba ta de cunoştiinţe.

music equip

Îţi voi împărtăşi, sfaturi şi idei, care v-ar fi cele mai utile în învăţare, dar şi sugestii de instrumente. Aşadar, înainte de a începe să vorbim despre “scule” trebuie să înţelegem rolul acestora. Nu o să întru în detalii tehnice pentru că nu îşi au rostul. Detaliile tehnice sunt nişte numere. Pe noi ne interesează ce ne intră pe urechi, nu pe ochi.
Echipamentele muzicale sunt unelte menite să ne ajute în a exprima sau percepe, cu puţin ajutor din partea fizicii, un mediu artistic. Vă aduceţi aminte de “Music is what feelings sound like”? Eh… a fost nevoie de nişte echipamente muzicale că să se ajungă la concluzia asta. Mai departe… Am ales foarte atent termenul de “unelte”, de ce? Echipamentele muzicale nu te învaţă arta muzicii, nu te fac un instrumentist mai bun şi mai ales, nu te ajută să depăşeşti handicapul pe care îl ai faţă de muzică. Crede-mă, Steve Vai cânta la fel şi pe o chitară de 450 lei. Ai sau nu ai ce trebuie.
PRO TIP: Toată lumea are ce trebuie, doar că unii îşi pierd concentrarea analizând noile apariţii în materie de instrumente, ce „scule” mai performante sau mai puţin performante are vecinul sau cu alte hobby-uri.
Să începem să discutăm acum despre scule ca atare. Singurul sfat pe care îl voi da vreodată în materie de scule este “Foloseşte-ţi corpul!”. Este cel mai simplu mod de a te hotărî dacă îţi place sau nu ce simţi sau auzi. Când îţi cumperi o chitară trebuie să ţi se potrivească în mână. O pereche de boxe, trebuie să te facă să zâmbeşti, nu să clipeşti (în general, reducerea volumului rezolvă problema asta dar vom vorbi altă dată despre volum).
În următorul articol o să fac o analogie rapidă a formatelor de muzică după care puteam intra în pâine.
Ba dum tsss,
Dum Drum

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...