Noutăţi

Cruadalach – Waking Up – ultimul single de pe albumul tribut Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity

back_to_life_small
Cruadalach – “Waking Up” este ultimul single de pe albumul tribut “Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity”. Melodia a fost înregistrată de Gojko Marić, tobele au fost trase în Studio Mroš, mixajul şi producţia au fost realizate de Alin Petruţ şi masterizarea de către Luculescu Alin Gabriel. Piesa poate fi ascultată la linkul de mai jos:

Cruadalach a declarat: “Obişnuiam organizăm evenimente împreună cu trupe din alte ţări, cum ar fi Samhainfest (în noaptea dintre octombrie şi noiembrie, “noaptea în care întâlnim morţii şi vii”) sau Beltinefest (noaptea dintre aprilie şi mai). Cu un an înainte de tragedie am avut astfel de concerte cu trupa românească An Theos. În seara tragediei susţineam un astfel de concert cu prietenii noştri în Elveţia… erau probabil doi oameni în public, care au plecat curând, şi astfel am organizat o petrecere “trupe pentru trupe” care a ieşit de altfel foarte distractivă. Ne-am gândit nu poate exista un alt concert mai rău decât acesta. A doua zi, pe 31.10, când ne aflăm într-un alt club elveţian, am aflat de pe facebook ce s-a întâmplat în Colectiv. Am fost şocaţi, chiar dacă eram înconjuraţi de mulţi prieteni care au încercat ne ridice moralul. După două săptămâni, ne aflam din nou în turneu în Elveţia şi am aflat de tragedia de la Bataclan, fapt ce ne-a dărâmat efectiv. După câteva zile de la tragedia din Paris, la sugestia celor de la An Theos, am fost contactaţi de către Alex Pantea (vocalist român, ex-Hatemode, ex-Tiarra), care tocmai se mutase în Praga. Şi astfel a început întreaga poveste. Au urmat multe alte întâmplări care ne-au scos în cale oameni şi fapte care ne-au arătat integul tablou al lucrurilor care s-au întâmplat în Bucureşti. După toate acestea am decis încercăm facem cât mai mult posibil pentru scena metal din România, pentru aceşti oameni au fost cei care ne-au susţinut când am concertat acolo, i-am privit în ochi şi ne-au fost prieteni. A fost o decizie naturală şi suntem bucuroşi am făcut-o, cu toate doare foarte mult…”.

Melodia a fost înregistrată în următoarea componenţă:
Hubert Kořínek – vocalist principal (invitat)
Alex Pantea – vocalist secundar (growl, invitat)
Jan Vrobel – vocalist secundar
Jan Knotek – chitară
Tomáš Nejedlý – chitară
Ondřej Novák – bass
Tom Kasprzyk – tobe
Hana Slanařová – vioara
Eliška Kasprzyk – vioara
Petra Jadrná – flaut

Cruadalach este o trupă de folk metal din Cehia, înfiinţată în Praga în 2009. Datorită show-urilor energice şi sunetului unic creat de vioara, violoncel şi diverse instrumente de suflat, trupa a devenit repede una foarte cunoscută în scena underground. În 2010 Cruadalach a început organizeze evenimente “încrucişate” cu trupe din alte ţări, ca se promoveze în străinătate, îşi creeze fani şi prieteni şi înveţe despre diverse culturi. Astfel trupa a devenit foarte activă pe scena internaţională, aproape jumătate din concerte fiind susţinute în străinătate în diverse ţări europene, împreună cu trupe precum Korpiklaani, Eluveitie, Ensiferum sau Immortal. Cruadalach a lansat trei materiale discografice, două dintre ele în 2011 (un EP şi albumul de debut) iar următorul album în 2015, prin casă de discuri Metalgate. În acest moment trupa pregăteşte un nou material pentru viitorul album. Deasemenea, Cruadalach s-a implicat în organizarea mai multor evenimente caritabile pentru susţinerea victimelor din Clubul Colectiv.

În data de 28 octombrie a fost lansat albumul Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, proiect ce conţine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe româneşti şi străine. Proiectul este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate către membrii şi familiile GTG, precum şi către victimele Colectiv. Acesta poate fi găsit în magazinele Cărtureşti, Humanitas, Muzică, precum şi online pe eMag.ro şi Getmusic.ro (http://smarturl.it/BackToLife-Tribute). De asemenea, comenzi din afara României se poate face aici: http://smarturl.it/TributeGTG-PHD.

Albumul poate fi ascultat sau descărcat în format digital de la acest link: https://UMR.lnk.to/BackToLifePR

Tracklistul complet al albumului este următorul:

01 – Cruadalach (Cehia) – Waking Up
02 – Outbreak (România) – Unusual Suspects
03 – Changing Skins (România) – Vanishing Point
04 – Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania, Apoptygma Berzerk, Mortiis, Hellbound Hearts şi Green Carnation) – Horizons
05 – Stonelight feat. Toni Dijmarescu (România) – I Won’t Wait
06 – Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elveţia) – Through It All
07 – Bruma (România) – Between the Tides
08 – Bedårande Barn (Suedia) – Back to Life (acoustic)
09 – Days of Confusion & Viţa de Vie (România) – The Day We Die
10 – News from Nowhere (România) – Shadow Puppets
11 – Wind Rose (Italia) – Atonement
12 – Sequence (Serbia) – Four Minutes of Rage
13 – Matricide (Israel) – Rise From the Fallen
14 – L.O.S.T. (România) – Heed the Call
15 – Bucium (România) – What If
16 – Mindcage Escape (România) – This Life Is Running Out
17 – Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo

Artwork: Radu Damian

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...