Cronici concerte

Cam așa a fost la RoadkillSoda

Trupa bucureșteană de stoner rock RoadkillSoda a sărbătorit lansarea noului lor videoclip, Made of Stone, printr-un concert susținut în clubul Fabrica joi seara. Premiera clipului a avut loc pe internet în aceeași zi, Made of Stone fiind întâmpinat cu entuziasm de public, dovadă fiind numărul mare de vizualizări și aprecieri primite pe Youtube în doar o zi de la apariția clipului.

Pentru acest spectacol nu au existat trupe de deschidere, RoadkillSoda fiind singurii care au urcat pe scena din clubul Fabrica în seara de 25 februarie. Cei patru au cântat cu energie și entuziasm cam vreo oră și vreo 20-30 de minute, în fața unui public atât de numeros încât l-a surprins până și pe Mircea Petrescu (vocale) prezența ascultătorilor într-un număr atât de mare.  Concertul a început cu o mică întârziere față de ora anunțată inițial, Made of Stone fiind a doua piesă cântată. În aplauzele publicului, RoadkillSoda au mai cântat și piese mai noi sau mai vechi, printre care amintesc Old, Can’t Take Control sau No Time to Die.

Atmosfera a fost foarte plăcută având în vedere numărul foarte mare de participanți (mai ales pentru o seară de joi seara), care, deși inițial nu au fost prea entuziasmați și gălăgioși, pe măsură ce trupa cânta cu tot mai multă dedicație și energie, cu atât devenea și publicul mai receptiv. Nu mă așteptam însă la o mulțime de oameni atât de diversă, care să reunească atâtea curente muzical-culturale și atâtea grupe diferite de vârstă. Se pare că încet, încet, ne îndreptăm spre ceva foarte bun și frumos.

Componenții RoadkillSoda au oferit o cântare excelentă, fără greșeli, fără pauze prea lungi de acordat instrumentele, băut bere și vorbit cu publicul, fiind mai degrabă conciși în discursul cu audiența. Multe, multe mulțumiri transmise, de vreo două ori au spus și ce piese vor cânta, dar cam atât – scurt și la obiect. În schimb, interacțiunea cu fanii nu a lipsit nicio clipă, spre plăcuta mea surprindere. Noul solist, Mircea, a mobilizat publicul de câteva ori, iar reacția acestuia nu s-a lăsat așteptată.

Din punct de vedere al sonorizării, Fabrica nu a dezamăgit nici acum – de la început până la ultima notă a concertului, sunetul a fost extrem de bine reglat, auzindu-se aproape ca pe înregistrări (cel puțin spre mijlocul clubului). Sunet demn de înregistrat un DVD live, pentru care sunetistul merită toată aprecierea noastră. A fost unul din puținele concerte la care chiar s-a auzit foarte clar și basistul trupei, cel care de obicei rămâne dat încet, pe undeva prin fundal.

În final, a fost un concert foarte reușit, cu tot ce trebuie să găsim la un astfel de eveniment: public numeros, cu o dispoziție foarte bună, energic și entuziast, muzică interpretată fără greșeală ajutată de sunetul reglat cu finețe și o trupă dornică să cânte bine și mult și să aducă ceva nou scenei românești de rock.

Galerie foto, aici.

Autor: Bogdan Voiculescu

Fotograf: Vladimir Gheorghiu

Habar n-am ce să zic aici, la rubrica asta. Am o reputație de hater și scârbă, dar eu sunt de fapt un mieluț fericit și blând...

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...