Cronici albumeNoutăţiProg Talk cu Geanina

Cronică de album: Job For A Cowboy – „Moon Healer”

Furtunos, tehnic dar deosebit de melodic, excepțional reprezentat chitaristic, cu al său death încâlcindu-se în sfere progresive, noul material Job For A Cowboy este un deliciu de sub 40 de minute care se adresează unei mulțimi mari de iubitori ai complexului.

Cele opt piese debutează cu un Cynic apăsător, ce-și arată forma printre ițe de progresiv și modern, pe „Beyond the Chemical Doorway”. Bassul joacă furios („Grinding Wheels Of Ophanim”) printre demonstrațiile chitarei și menține o linie constantă pe toată durata materialului, alături de solo-uri emotive ce te scot din aria clasică a genului, alături de ruperi de ritm care domină djentul încă de la începuturi („A Sorrow-Filled Moon”, „The Agony Seeping Storm”). O legătură definitivă și cât se poate de cursivă între clasic și prezent („Etched in Oblivion”) și alternanțe care curg subtil printre growl-uri de forme felurite devin baza „Moon Healer”.

Nu lipsesc din mix și ocazionale shrieks delicate („Grinding Wheels Of Ophanim”) care să scoată ascultătorul din confort, dar și o greutate ritmică care aterizează în latura black-ului, amintind poate chiar de trupe precum Secrets Of The Moon. Ce scoate cu atât mai mult din anonimat piesele sunt însă momentele de sclipire ale chitarei pe care abia le aștepți și anticipezi pentru o degustare pe merit.

Death-ul rămâne însă rădăcina compozițiilor, piese pline de breakdown-uri și brutal à la Carcass și Suffocation („The Sun Gave Me Ashes so I Sought Out the Moon”, „A Sorrow-Filled Moon”) fiind cu siguranță punctul forte al trupei.

Extrem de experimental, continuarea a „Sun Eater”, primul material din acest traseu al trupei, „Moon Healer” reprezintă o ambiție dusă până la limită, dar care, poate surprinzător, oferă, și încă mult. Compozițiile, deși duc în multe direcții simultan, oferă coeziune și interes pentru ce urmează, fără a deveni obositor peste măsură.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...