Cronici concerte

Cronică de concert: The Rumjacks și Recycle Bin în Quantic

O seară de pub irlandez la Quantic: The Rumjacks, trupă australiană cu un twist celtic punk, și Recycled Bin cu ska-punk. A meritat să ies din casă într-o luni seară.

Am asistat la o experiență muzicală cu o notă de punk și o ploaie de spirit irlandez. The Rumjacks este  o trupă australiană ce aduce un twist de celtic punk. Hai să-ți povestesc despre seara mea de luni, 21 august, când am făcut o escală la Quantic pentru a mă bucura de sunetele lor, alături de Recycle Bin.

Da, știu că un concert nu începe mereu la timp, dar adevărul e că Recycle Bin ne-a făcut să uităm rapid de asta. O trupă care a reușit să mă impresioneze, chiar dacă auzissem de ei înainte,abia acum am apucat să-i văd live. Careare a fost momentul culminant pentru mine? Au pe scenă nu doar chitare, ci și un saxofon și două tromboane. Îmi place cum au dat un vibe aparte, cum au ieșit din tiparele obișnuite ale punk-ului. Și, da, au un umor și o pasiune contagioasă pentru muzică. Pur și simplu, se vede că se distrează pe scenă și asta a contat enorm. Sunetul chitărilor unul tipic  de  ska-punk, bassul iasă în evidență iar tobele sunt doar… superbe. Am fost surprins plăcută de instrumentele de suflat și de bass, nu îmi venea să îmi iau ochii de la ele. În plus, au introdus în show și meme-uri virale românești, de la clasicul cetățean franțuzit până la îndrăznețul Pervers de pe Târgu Ocna. Echipa pare să fie unită și energică, iar chimia lor s-a transmis către public. E clar, Recycle Bin sunt pe radarul meu muzical și mă întreb de ce nu i-am descoperit live mai devreme. Dar hei, niciodată nu-i prea târziu să prinzi vibe-ul lor, nu-i așa?

După ce Recycled Bin ne-au încălzit, a venit momentul așteptat: The Rumjacks, această trupă australiană plină de energie și pasiune. Imaginează-ți că te afli într-un pub din Dublin, unde muzica curge, oamenii cântă din toți rărunchii și te simți ca acasă. Puteai găsi totul acolo, mai puțin poate niște bere Guinness și doi spiriduși. Atmosfera a fost electrică, cu oameni pregătiți să intre într-un circle pit. Și a fost chiar un moment adorabil când un copil mic alerga printre oameni, pur și simplu fericit să fie acolo. The Rumjacks ne-au teleportat într-o altă lume cu muzica lor, cu bassul profund și acordeonul care părea să-ți șoptească despre petreceri irlandeze. Într-un cuvânt, au creat o experiență de neuitat.

Trupa continuă să cutreiere lumea cu turneul lor internațional și te încurajez să îi urmărești pe rețelele de socializare. Pe de altă parte, eu abia aștept să mă reîntâlnesc cu Recycle Bin pe scenă și să mă las din nou captivată de energia lor. Până atunci, îți recomand să le dai o șansă pe Youtube.

Deci, să ne vedem la următorul concert! 

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...