Cronici concerteNoutăţi

Cronică de concert: Lo!, Tragic şi Subliminal Damage

Cel mai recent concert HC RO ne-a întâmpinat cu un line-up compact şi cu trupe pe care cu greu ai putea le clasezi într-o anumită ordine datorită experienţei şi binecunoscutelor prestaţii live frumoase.

Evenimentul a debutat cu ieşenii de la Subliminal Damage, care au revenit în capitală după o pauză de câţiva ani. De la „Programmed Extinction” la o nouă piesă, băieţii au spart gheaţa cu o fuziune de idei complexe, alternări rapide, tranziţii fine între tornadele de opriri calculate, riff-uri dure şi ritm agresiv susţinut de bass şi tobă. Dinamici şi compleţi, cei de la Subliminal Damage au ţinut publicul pe vârfuri cu un recital energic, cel mai tehnic al serii de altfel, care a oglindit la fix emoţia şi pasiunea pe care o pun în live-uri şi compoziţii.

Au urmat cei de la Tragic, cu surpriza serii: revenirea fostului vocal în cadrul trupei. Cu mult entuziasm şi o doză sănătoasă de atmosferă pe măsură, cei de la Tragic au avut câte ceva de oferit pentru fiecare persoană din public. De la psihedelic la dur sau de la pasaje curate la momente agresive, Tragic a cucerit publicul prin energie şi clipe de suspans ritmic, a doua surpriză a serii fiind colaborările vocale cu Bogdan Păvăloi.

Australienii de la Lo!, în ciuda unui turneu extins şi cu siguranţă obositor, au început în forţă şi au terminat la fel. Carismatici şi profesionişti, băieţii au venit la pachet cu un nou album, „Vestigial”, şi cu o porţie de brutal care ţi inunde simţurile. Coezivă şi dură, prestaţia trupei a făcut dreptate tuturor cronicilor bune primite şi a oferit publicului o seară memorabilă, alături de celelalte trupe.

Concertul, asemeni multora organizate de promoter-ul underground-ului, HC RO, a fost un deliciu care îşi uimeşte audienţa prin descoperiri solide şi căldură, un deliciu ascuns căruia nu vei regreta i-ai acordat o şansă, indiferent de ziua săptămânii.

Foto: bucuram.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...