Cronici concerteNoutăţi

Cronică de concert: Leather Brigade și Slicer în I-auzi una

Stradă întunecoasă, un gang cu surdina inundată de zgomote puternice și amintiri din vremuri când majoritatea cluburilor mici îți lăsau acea senzație de noapte aparte pentru un grup mic de oameni, dar reuniți de iubirea pentru ceea ce înseamnă underground. Așa a început seara dedicată sonorităților care inundau bulevarde asemănătoare de pe întregul glob încă de prin anii ’80.

Ajunsă la clubul situat la un etaj cu vibe de Fabrica fix la începerea concertului Leather Brigade, m-am lăsat ghidată mai ceva decât un Tom care adulmeca un Jerry la proțap pe scări către zgomotele infernale ce furau liniștea cartierului. Leather Brigade și un număr măricel de oameni deja porniseră petrecerea ruptă din timp, căreia m-am alăturat cu o cruce neagră pe încheietură, încântată cum n-am mai fost de ceva vreme fiindcă într-adevăr concertele de calibrul ăsta, o obișnuință acum ceva ani buni, au devenit o raritate în prezent.

Cei de la Leather Brigade distrug tradiționalismul locației cu măști desenate în ritmuri de metal melancolic pentru mulți, dar cât se poate de nou și fresh pentru adolescenții prezenți în acea seară. Viteza, sunetul „murdar” tipic genului, influențe de post-punk, black și thrash transformă locul într-o mare de oameni care își legănau plete și membrele frenetic, urmând ritmul ce nu dădea dovadă de încetinire sau oboseală. „Pray to the knife” se desfășoară vizual și auditiv incontrolabil asupra noastră, iar senzația e întocmai cea care ne-a făcut la un moment dat pe toți să ne îndrăgostim de forța underground-ului.

În jur de 40 de minute după setlist-ul brigăzii, începe Slicer în forță, cu o înșiruire de piese menite să celebreze lansarea primului material discografic al trupei, „Stalking the night„, ba chiar și cu o surpriză de pe viitorul album ca încheiere a nebuniei.

Debutat cu „Death Rock’n’Roll„, arome de 80s și un zid de energie molipsitoare, Slicer își continuă avântul prin tot nou lansatul material. Clasic, fără vârstă și un fan favorite automat atât pentru adepții old-school, cât și pentru cei care abia acum se aventurează în rădăcinile metal-ului, stilul abordat de băieți este pe de-a-ntregul executat așa cum o cere, cu câteva blastbeat-uri și solo-uri drept interludii care să ofere un plus de melodie și deliciu grozăviei care se desfășoară în căldura creată de mișcarea neîncetată a publicului.

O seară care a provocat melancolie, aducere aminte de iubirea pentru underground și desfășurată fără cusur cap-coadă.

Noul album Slicer poate fi ascultat aici.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...