Cronici concerte

Cronică de concert – 20 de ani de Vița de Vie

Tot încerc diferite variante cu care să încep acest articol şi mi se pare că niciuna nu se va ridica la nivelul intensităţii clipelor trăite aseară la concertul aniversar al celor de la Viţa de Vie pentru că, spectacolul de aseară a fost unul pur şi simplu inefabil. Indiferent că vorbesc dintr-un punct de vedere obiectiv sau unul subiectiv, concluzia nu poate fi decât una: un concert extraordinar alături de o trupă căreia îi urez încă 40 de ani de activitate.

Programul a fost unul lung şi din păcate nu am reuşit sa ajung suficient de devreme pentru a prinde toate trupele din deschidere. Mi-aş fi dorit să îi văd si pe băieţii de la Arashai pe care îi apreciez enorm de mult şi care, din ce am înţeles de la prietenii cu care m-am întâlnit, au cântat, ca de obicei, peste așteptările celor din public. Alături de Arashai au mai cântat în deschidere trupele Front, Anemic Disco și Relative. Pe cei de la Relative i-am prins și am fost impresionat de modul în care au concertat. Băieții din Cluj, deși contruiți pe un calapod calm, s-au dezlănțuit într-un concert ca afară, spre deliciul publicului. O trupă cu un potențial extraordinar, căreia îi urez mult succes în tot ce va face în viitor.

FTO_1197

Revenind la Vița de Vie, Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase, Cezar Popescu, Adrian Ciuplea și Mihai Ardelean au început să cânte exact la ora pe care au anunțat-o pe pagina evenimentului, 21:30, lucru pe care l-am apreciat mult, având în vedere urâtul obicei al multor trupe mari de a întârzia. Punctualitatea a fost în concordanță cu organizarea deosebit de bună a întregului eveniment: sunet, muzică, securitate, amenajarea cortului încălzit. Toate acestea au contribuit la succesul unui spectacol de neuitat, care s-a desfășurat pe parcursul a peste două ore.

Mi-a plăcut foarte mult faptul că la concert au participat atât foști mebri ai formației (mă refer aici la Mircea Preda „Burete” și la Sorin Vasile „Pepino”, ambii foști basiști ai trupei) cât și prieteni ai celor din formație: Mandela Gajol (cu care trupa colaborează pentru proiectul acustic) și Cosmin Lupu (colegul de trupă al lui Cezar Popescu, în proiectul Days of Confusion), trupa cântând alături de aceștia piese care pot fi auzite foarte rar în cadrul concertelor live. Concertul s-a terminat in jurul orei 23:45 iar după acesta a urmat un afterparty alături de membrii trupei, în Fabrica.

Vorba multă, sărăcia omului, așa că vă las cu pozele. Galeria completă poate fi văzută pe facebook, apăsând aici

La mulți ani, Vița de Vie!

FTO_1289

Cronică și fotografii de Liviu Munteanu

Sunt un tip care compune muzică, și din când în când își mai dă cu părerea despre muzica altora pe internet, că de, vorba aia, nu-s destule păreri pe internet. Sunt prezentatorul emisiunii Flash News, pe care încerc, împreună cu colegii, să o fac să fie…

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...