Cronici albume

Cronică de album: The Contortionist – Our Bones

La 2 ani distanță de albumul care probabil i-a adus în atenția majorității dintre noi, Clairvoyant, cei de la The Contortionist au revenit anul acesta cu un EP. Cumva însă acest EP a trecut pe sub valul de entuziasm pentru celelalte mari lansări ale anului, deși nu este deloc o muncă de ignorat.

Cu un stil bine definit deja și pe materialul anterior, Our Bones se întinde pe durata a trei piese și un cover pentru 1979 a celor de la Smashing Pumpkins. Follow deschide aventura oscilantă între clean-urile pline de melodie și emoție și heavy-ul adus din plin de latura prog a trupei. Vocalul devine instant centrul atenției, instrumentele oferindu-i cochilia necesară pentru orice fluctuație neașteptată pe care o are pregătită. În egală măsură bântuitor și intens, single-ul cuprinde suficiente urcușuri și coborâșuri cât să-i ofere o dinamică captivantă, influențele de post și prog fiind cât se poate de intacte și pe acest EP.

Early Grave își clădește treptat, așa cum stă în firea trupei, apogeul, piesa aducând aminte pe ici-colo de Reimagined. Refrenul îți va rămâne captiv în memorie în timp ce întreaga compoziție curge atât de lin încât te îneacă pe de-a-ntregul în atmosfera cathartică pe care o pune la cale. Outro-ul încheie piesa circular, revenind la esența preludiului.

All Grey aduce deja sfârșitul în vizorul nostru printr-o compoziție scurtă, de doar două minute, dar cât se poate de feerică și cu înveliș de cântec de leagăn.

În ceea ce privește cover-ul pentru piesa clasică de la Smashing Pumpkins, 1979, vocalul și adaptarea ceva mai modernă a orchestrației îl transformă ușor într-un moment ce captează de minune amprenta The Contortionist.

Our Bones, pe cât de scurt, pe atât de plăcut este. Trupa continuă drumul început pe Clairvoyant însă îmbină cu atât mai bine atmosfericul ce definea clar acel album cu un strop de mai multă dinamică.

Preferata: Follow.

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!