Cronici albumeNoutăţi

Cronică de album: Slowdive –  Everything Is Alive

Finalul verii aduce o notă de melancolie prin noul album al trupei britanice de shoegaze Slowdive, Everything Is Alive, al doilea album lansat după reîntoarcerea lor foarte apreciată din 2017.

Cei care îi cunosc deja vor identifica în acest album multe din notele familiare de nostalgie,  emoție și versuri enigmatice care îți poartă imaginația departe.

Pentru noile generații care îi ascultă acum pentru prima dată e cu siguranță un album care va determina pe mulți să caute cele patru albume precedente și să le asculte în mod repetat în zilele ploioase de toamnă.

Albumul cuprinde 8 piese pe parcursul cărora momente visătoare și melancolice oscilează cu unele mai energice și aproape pozitive.

Prima piesă a albumului, Shanty, sună surprinzător de electronic, o noutate pe care o reiau și în penultima piesă, Chained to a Cloud.

Continuarea este o piesă în întregime instrumentală, Prayer Remembered, care ne aduce într-un teritoriu familiar și calm și face tranziția către Alife, o piesă luminoasă, deschisă cu vocea diafană a lui Rachel Goswell, acompaniată ulterior de Neil Halstead, care cântă partea principală a piesei într-un mod cald și natural.

Andalucia Plays începe cu acorduri care amintesc de albumul Faith de la The Cure și în special de The Funeral Party și păstrează aceeași atmosferă sumbră pe parcursul întregii piese. Întunericul este apoi complet îndepărtat cu una din piesele care au fost lansate în avans ca single-uri, Kisses, o explozie de emoții și sentimente care transmit bucuria unui nou început.

Aceste emoții se transmit ca un ecou și sunt reluate pe următoarea compoziție, Skin in the Game, cu siguranță una din preferatele de pe acest album, care sună într-un fel familiar și blând, ca și cum vocea lui Neil transmite cu toată empatia posibilă că înțelege orice sentiment copleșitor pe care îl ai în acel moment.

The Slab încheie în mod intens și captivant albumul, aceste 40 de minute care au trecut mult prea repede și care au depășit așteptările multor fani deschizând în același timp și calea pentru noi ascultători.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...