Cronici albumeProg Talk cu Geanina

Cronică de album: Rendezvous Point – „Universal Chaos”

Cel de-al doilea material discografic al trupei Rendezvous Point, ce-l înclude în asigurarea ritmului pe Baard (Leprous), intitulat Universal Chaos, a fost lansat vineri, după ce am avut norocul de a-i prinde gustul în avans prin single-uri precum Apollo. Acesta este de fapt și cel care-i dă startul, fiind urmat de alte opt compoziții.

Single-ul îmbină de minune o voce care îți intră pe sub piele prin delicatețea sa, întreruptă de momente de explozie, și un instrumental din care-l identifici fără îndoială pe Baard, atipic dar plin de melodicitate. Intro-ul axat pe digital și bass pentru Digital Waste te trimite cu gândul la Vola, chiar și prin prisma vocii, single-ul devenind instant un preferat, finalul cathartic fiind încheiat într-un solo de excepție.

Eponima albumului, Universal Chaos, aduce cu sine un farmec întunecat cu tente horror, clapele oferindu-i un plus de adâncime în ceea ce privește pictarea atmosferei. Pressure și ale sale sincope fac loc vocii ce-i urmează ritmul, refrenul căzând în sfera TesseracT, în special în ceea ce privește chitara.

The Fall devine balada materialului, ecoul care oferă cursivitate aritmiilor instrumentale fiind cel care pregătește terenul pentru o evoluție spre clean-uri emoționante și o a doua jumătate a albumului, reminiscență a prog-ului old school. Revenim în sfera obscurului cu The Takedown, în timp ce Unfaithful sparge gheața melancoliei cu un târnăcop solid ce își poartă-n vârf furia și răzvrătirea.

Resurrection revine oarecum ciclic la debutul albumului, la percuția ce poartă semnătura inconfundabilă a lui Baard și se transformă treptat într-un moment de respiro, de detașare. Undefeated încheie materialul cu câteva dintre cele mai impresionante execuții vocale de pe acesta și într-un mod care te abandonează în sânul dorinței de mai mult fără doar și poate.

Line-up-ul trupei din prezent:

Geirmund Hansen-voce

Baard Kolstad – tobe (Leprous),

Petter Hallaråker – chitară

Nicolay Tangen Svennæs – clape (Ihsahn -Official-, Bernhoft, Emilie Nicolas)

Gunn-Hilde Erstad – bass.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...