Cronici albumeNoutăţi

Cronică de album: Perception, „Collapse”

Tech metalcoriştii de la Perception şi-au început drumul încă din 2011, iar anul acesta lansează cel de-al doilea EP din carieră după „Realisations”, intitulat „Collapse”. EP-ul conţine şase piese, o furtună de breakdown-uri şi alternări între clean-uri şi growl-uri, pasaje de tranziţie şi invitaţii la mosh.

Perception_pic_2

„Delusions” deschide EP-ul direct cu forţă unui breakdown care clădeşte piesa în jurul său, spre final alunecând spre un outro de chitară melancolică. „Collapse”, piesa care şi titlul EP-ului introduce riff-uri tehnice şi semnături de timp atipice, specifice mathcore-ului. Interludiile piesei sunt dedicate acordajelor joase şi riff-urilor cu iz de dramatism.

„Heartburn” continuă outro-ul piesei anterioare prin întrebuinţarea unor elemente electronice în legarea ritmului. Piesa atinge punctul culminant chiar la jumătatea sa, când pedala dublă întâlneşte puterea apăsată pe corzile jos acordate. Tot în cadrul acestei piese este inclus şi unul dintre cele mai memorabile solo-uri de pe album, frumos complementat de un vocal clean.

„Ideologies” şi „Castles” păstrează acelaşi ritm alert, cu mişcări ieşite din schemă între note. Piesa care-i anunţă finalul, „Aftermath”, este de fapt un outro instrumental melancolic, în careşi fac simţită prezenţa clapele.

EP-ul celor de la Perception este unul demn de luat în seamă în special de fanii core-ului, cu piese antrenante dar care se clădesc elegant în jurul unei idei.

Piese preferate: „Delusions”, „Heartburn”.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...