Cronici albume

Cronică de album Henriette B – „Tales of Reality”

henriette b

Uşor încadrabilă şi în rubrica noastră ale obscurităţilor de pe bandcamp, Henriette B este o trupă lansată încă din 2010, dar care abia acum îşi găseşte drumul în urma unei evoluţii remarcabile a stilului.

Trupa de metalcore se poate descrie simplu printr-un instrumental feroce asociat unui growl care aduce nota de core stilului muzical. Cel de-al doilea EP lansat de cei de la Henriette B poartă numele de „Tales of Reality” şi te induce în lumea imaginară abraziv şi agresiv descrisă încă de la primele acorduri ale piesei debut, „Utopia”.

Acelaşi ritm este menţinut de altfel pe întregul parcurs al EP-ului, alternările de breakdown-uri şi pedala dublă fiind unite de tempo-ul rapid şi acelaşi growl constant.
Cele şase piese care compun EP-ul sunt în mare destul de scurte şi abrupte, de două sau trei minute, făcând din acesta un EP ascultabil, însă pe alocuri tinzând spre uniformitate. Atât „The Other side cât şi „Face or Flee” oferă bucăţi dinamice impuse mai ales de către drumming-ul intens, iar câteva încercări de ieşire din tipar, în special pe partea chitaristică, vei regăsi în cadrul pieselor „Visions” şi „The Hidden Kingdom”.

Per total, „Tales of Reality” este un EP compact, care nu oboseşte prin lungimi inutile însă care pierde pe partea de originalitate.

Piese preferate: „The Other Side”, „The Hidden Kingdom”.

Autor: Geanina Chiricuță

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...