Cronici albume

Cronică de album Anup Sastry – „Bloom”

anup sastry

Lansat pe 2 martie, noul EP Anup Sastry, „Bloom”, conţine cinci piese la care se pare  Anup a lucrat mai bine de un an. Să începem cu câteva detalii despre acest proiect muzical. Tobarul se află deja la al patrulea material discografic lansat şi a făcut parte din trupe de care ne-am ataşat deja, o mare parte dintre noi, din cadrul scenei muzicale moderne de instrumentale, precum Intervals sau Skyharbor (aşa e, ei au şi vocalist, însă alta este ideea). mai menţionez de curând s-a alăturat şi celor de la Monuments?

Anup Sastry se remarcă printr-un stil pe cât de precis şi tehnic, pe atât de exploziv în ceea ce priveşte ritmul şi compoziţia. Prima piesă, Enigma ne aruncă synth-uri înviorătoare, tuning-uri cât de joase posibil şi o melodie care te va face îţi învârţi capul în cine ştie ce direcţii (doar vorbim despre djent).

„Bloom” are exact acel cârlig care te prindă ţintit de căşti doar pentru a reuşi cuprinzi dansul dintre chitara cu opt corzi întrebuinţată până la epuizare şi feluritele secţiuni de synth, bineînţeles, frumos piperate cu un groove pe măsură. Tobele sunt cele care unesc şi accentuează părţile cheie ale pieselor, lăsând destul spaţiu şi tehnicilor complexe de schimbare moderată a ritmului.

„Villains” te trimit cu gândul spre Meshuggah, iar potenţa secţiunilor care tind spre agresiv reuşesc capteze şi redea suficientă melodie încât nu te piardă în vârtejul de intervenţii şi cadenţe.
Ultimele piese, intitulate „Memoirs”, sunt divizate în două părţi care anunţă un final neaşteptat de atmosferic şi bine integrat în compoziţia întregului material discografic.


Cu o producţie excelentă, piese pe măsura şi gustul fiecăruia şi o demonstraţie de stăpânire completă a unui instrument, „Bloom” merită câteva ascultări fără doar şi poate.

Piese preferate: „Bloom”, „Enigma”.

Autor: Geanina Chiricuță 

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...