Cronici albume

Cronică de album: Anthrax – „For All Kings”

anthrax

Cel de-al 11-lea album semnat Anthrax, “For All Kings” reîntărește poziţia trupei în rândul marilor thrash-ului. De la artwork-ul coperţii şi până în inima celui mai mic detaliu al pieselor incluse pe “For All Kings”, albumul ţipă thrash şi heavy metal de calibru demn de nişte veterani ai “meseriei”.

Producţia este poate una dintre cele mai bune comparativ cu lansări anterioare, iar piesele, poetic alese să fie tot 11 la număr (plus patru piese live), ne demonstrează că vâna şi forţa trupei nu s-a disipat de-a lungul timpului, chiar şi în urma ultimei înlocuiri, a chitaristului Caggiano cu Donais.

Încă de la “You gotta believe”, piesă cu rol de intro în album, îţi vei da seama că acest album îţi îndeplineşte poate cele mai întunecate dorinţe legate de ceea ce te aştepţi să primeşti de la ceva classic-thrash: riff-uri puternice, solo-uri precise şi un drumming dinamic, care mai-mai că te vor ridica de pe scaunul din dormitor sau autobuz/metrou pentru un headbanging.

Shredding-ul şi pinch harmonicile pe care Donais le întrebuinţează la maximum pe durata albumului aduc un plus de energie unei trupe cu mulţi ani în spate. “Monsters at the End” pregăteşte scena pentru portretizarea celui mai mare coşmar uman, viitorul incert, conturat pe deplin în “For All Kings”.
Atât “Breathing Lightning”, cât şi “Evil Twin” (al doilea single extras), reprezintă reţeta succesului unor piese heavy metal cu aromă de thrash, care au potenţialul de a prinde la un număr extins de fani, în timp ce versurile lor abordează tematica violenţei derivate din credinţă.

Toate cele 11 piese se remarcă şi printr-un ritm catchy (“All of them thieves”, “Zero tolerance”), care nu duc lipsă de riff-uri thrash şi sunt aduse la un nou nivel datorită versurilor ceva mai complexe decât te-ai aştepta şi datorită producţiei superbe.

“Zero tolerance” încheie materialul discografic cu numărul 11, care dacă nu te va îndemna la neaşteptate air guitar-uri oriunde te-ai afla, cu siguranţă te va surprinde murmurând refrenurile ce se vor prinde de tine ca scaiul.

Piese preferate: “Breathing Lightning”, “Zero tolerance”.

Autor: Geanina Chiricuţă

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...