Cronici concerte

Cronică concert Baaska şi The Purple Dandies

Aseară am fotografiat în Fabrica, sala Claudiu Petre, la concertul celor de la Basska din cadrul seriei de evenimente Dark Side Nights. A fost primul concert al celor de la Basska la care am participat si mi-a placut la nebunie. În deschidere au cântat cei de la The Purple Dandies, care au pregătit publicul pentru Basska, printr-un concert demențial. Alăturarea celor două trupe este o rețetă extraordinară pentru o seară de distracție, care îi va antrena chiar și pe cei mai amorțiți.

baaska

Deși eram setat să prelucrez maxim 30 de fotografii, întrucât timpul luptă împotriva mea în ultima vreme, parcurgând galeria, nu m-am putut abține de la a trece prin absolut tot ce putea fi prelucrat. Practic, am retrăit atmosfera de aseară și astăzi.

Trupa Basska este un concept de care scenele din România avea mare nevoie. Băieții îmbină mai multe stiluri muzicale precum rap, reggae și ska iar rezultatul este unul excepțional. Pe lângă faptul că muzica este extraordinar de antrenantă, modul în care este livrată publicului este unul proaspăt și în același timp profesionist. Oricât ai fi de plictisit sau amorțit, nu ai cum să scapi din braţele atmosferei electrizante.

Ce mi se pare interesant şi de apreciat este faptul că, deşi este o trupă cu o componenţă numeroasă: „Vapor” – voce, Radu Cotfas – voce, Adelin Dragu – percuţie , Mihai Para – tobe, Laurențiu Iftene – bass, sitar, Cristian Scurtu – chitară, Sorin Frăţilă – „keys ‘n’ stuff”, Sorin Nicolescu – trompetă, băieţii funcţionează ca un tot unitar. Spun că este de apreciat pentru că, trupe mai cunoscute decât a lor, în goana după succes financiar, se destramă din cauza „părţii” reduse ce revine fiecărui membru în urma concertelor, căutând formule mai reduse ca număr şi ceva mai bănoase. Într-o discuţie cu tovarăşul Sorin, acesta îmi dezvăluia: „Trupa sună bine în 8, aşa că rămânem 8”. De-asta, zic să mergem la concerte şi să cumpărăm bilete.

baaska2

Am fost puţin dezamăgit de numărul relativ redus de participanţi la eveniment. Tot Sorinache îmi povestea că oamenii s-au orientat către evenimentul de pe 27 februarie, de la Arenele Romane, unde băieţii de la Basska vor împărţi scena cu cei de la Subcarpaţi. Una peste alta, însă, chiar dacă numărul de participanţi nu a fost atât de mare precum mă aşteptam, atmosfera a fost aceeaşi cu cea de la un concert la care ar fi participat peste 750 de persoane. Aşa că, vă recomand să degustaţi o porţie bună de distracţie săptămâna viitoare, la Arenele Romane, servită de băieţii de la Basska.

purple dandies

Mai multe poze găsiţi pe pagina noastră de Facebook.

Autor şi fotograf: Liviu Munteanu

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!