Cronici albume

Cronică album: Death Angel – „The Evil Divide”

Cum se discută un concert tomnatic dedicat unor măreţi ai thrash-ului din Bay Area, m-am gândit povestesc câte ceva despre alţi thrash-eri de vază ai zonei, cu un nou album pe bandă.

death angel
Death Angel, o trupă cu un al 8-lea album lansat şi cu peste trei decenii în industrie, se numără printre puţinele trupe care au reuşit menţină vibe-ul old school thrash, oferind însă şi pasionaţilor de modern suficient cât fie mulţumiţi de ceea ce le ajunge pe la urechi.

Albumul demonstrează anii de experienţă ai trupei şi înfăţişează o latură lirică mai matură.

Deschis de piesa „The Moth”, albumul „The Evil Devide”, pregăteşte scena pentru o porţie de thrash modern, captivant şi care atinge toate punctele necesare: agresivitate cât curprinde, refren numai bun de un karaoke şi un ritm necruţător, plusate de un vocal născut pentru thrash, Mark Osegueda.

Rădăcinile thrash-ului şi caracteristicile care i-au consacrat rămân vii pe toată durata materialului, deşi el tinde clar şi spre o abordare mai actuală, iar asta se resimte în special în ceea ce priveşte instrumentalul. Piese precum Cause for Alarm” şi „Hell to Pay” sau „Father of Lies” atestă versatilitatea albumului şi munca depusă pentru înregistrarea sa. Acestea se plimbă printr-o arie largă de stări de spirit, dar şi de ritm, de la old school thrash, la crossover sau chiar pe alocuri de metalcore.

Ceea ce atrage atenţia asupra acestui material este munca excelentă pe partea de chitară, dar şi vocalul variat în abordări, care poate tranzitiona cu uşurinţă de la veninos la clean-uri emoţionante. Albumul însă nu duce lipsă şi de piese numai bune pentru nişte mosh pituri pe cinste, dar şi de solo-uri zguduitoare („Father Of Lies”) şi shred-uri aterizate din anii ’80 în prezent.

Piesa aleasă pentru a beneficia şi de un videoclip, „Lost”, se numără printre cele care ies în evidenţă, prin riff-urile sale metalcore care cad pradă, pe măsură ce avansează piesa, unor paradigme tipice thrash-ului. Singura problemă ar fi însă că materialul oboseşte prin tipicitatea unor piese precum „The Electric Cell” sau „Breakaway”.


„The Evil Divide” se încheie cuLet The Pieces Fall”,  un imn numai bun de difuzat la radio, dar şi de făcut atmosferă la Arene (de ar ajunge pe acolo), cu riff-uri repetitive şi maliţioase, iar Osegueda nu dezamăgeşte nicio secundă, din nou.

Pentru cei care aşteptau mai guste puţin din thrash-ul vechi, dar şi pentru cei care au devenit fanii unor trupe precum Evil, noul material semnat Death Angel se va încadra numai bine în playlist. Trupa a reuşit performanţa de a reveni pe drumul început cu trei decenii în urmă, absorbind de minune însă şi parcursul trupelor noului va. „The Evil Devide” este unul dintre cele mai heavy albume puse spre vânzare de către trupeţi.

Piese preferate: „Lost”, „Father of Lies”.

Track List:
01. The Moth
02. Cause For Alarm
03. Lost
04. Father Of Lies
05. Hell To Pay
06. It Can’t Be This
07. Hatred United, United Hate
08. Breakaway
09. The Electric Cell
10. Let The Pieces Fall

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top
error: Content is protected !!