Noutăţi

Concertul Negură Bunget din Galați se mută în Summer Time Pub

Din cauza faptului că Place Pub se va închide definitiv în scurt timp, concertul Negură Bunget programat inițial acolo se reprogramează în Summer Time Pub (faleză). Toate celelalte detalii despre concert ramân nemodificate.

Negură Bunget revine în Galați pe 28 septembrie în cadrul unui concert care va sarbatori lansarea oficială a noului album „Zi”, 20 de ani de activitate Negură Bunget, dar și 10 ani de la lansarea albumului „Om”.

MUM 62

Playlistul concertului va reflecta direct această aniversare triplă și va cuprinde atât piese cântate în premieră, cât și unele vechi, cu un accent special pe cele de pe albumul „Om”.

Album „Zi” va fi lansat în septembrie de casa de discuri germană Prophecy Productions, fiind a doua parte a trilogiei inspirată de Transilvania, trilogie care explorează elementul uman, practicile și tradițiile, legătura cu natura și felul în care aceasta a modelat orizontul spiritual al localnicilor. A doua faza a trilogiei e simbolizată prin VORBĂ.

În cei 20 de activitate Negură Bunget a lansat 7 albume, a susținut peste 1000 de concerte în întreaga lume și a creat un proiect muzical și conceptual deosebit, inspirat de moștenirea culturală locală. În cadrul aniversării de 20 de ani am lansat și urmează să lansăm și în continuare o serie de materiale audio/vizuale inedite, reeditări ale unor materiale mai vechi, merchandise aniversar. Avem pregătite în continuare o mulțime de alte surprize!

Toate materialele sunt disponibile pe site-ul oficial Negură Bunget – www.negurabunget.com

Albumul „Om” a fost lansat în 2006 de casa de discuri italiana Aural Music și s-a bucurat de o primire extraordinară, devenind în scurt timp un album cult. Cu ocazia aniversării de 10 ani, casa de discuri a lansat ediții noi ale albumului, atât pe CD, cât și pe vinil.

Precedentul album Negură Bunget, „Tău”, lansat în primăvara lui 2015, s-a bucurat de o primire foarte bună la public, dar și în mass-media internațională, fiind promovat după lansare prin intermediul unui turneu mondial de peste 100 de concerte.

Pentru promovarea noului album „Zi” Negură Bunget pregătește însă un proiect și mai amplu, menit a duce muzica Negură Bunget în puținele locuri în care nu a ajuns încă direct până acum: Asia, Australia și Noua Zeelandă. Pentru aceasta vom lansa un proiect de crowdfunding în perioada lansării noului album prin care, cu ajutorul publicului, sperăm să putem pune în practică acest plan ambițios. Toate concertele și turneele Negură Bunget sunt autoproduse și autofinanțate.

Negură Bunget înseamnă:

Gabriel Mafa / Negru – tobe / percuții / țambal / tulnic

Tibor Kati – voce / chitară / clape

Adrian Neagoe / Oq – chitară / voce / clape

Ovidiu Corodan – bas / voce

Petrică Ionuțescu – instrumente tradiționale

www.facebook.com/negurabunget

Invitații Negură Bunget în turneul aniversar sunt canadienii de la Ossific, o excelentă formație post black metal, cu care Negură Bunget a mai cântat deja în Canada în 2015. Ossific lansează de asemenea un album nou chiar înainte de începerea turneului.

Ossific lansează de asemenea un nou album, intitulat „… as roots burn”, chiar înainte de începutul turneului. Noul albumul explorează dificultățile prin care trecem în fața instabilității minții, trupului și spiritului, într-un timp al conexiunilor obscure.

Visceral si reflexiv, Ossific a luat naștere in 2011, cu țelul de a transforma terapia într-o muzică disonantă, melancolică și onestă.

Aducând proiecții întunecate și neliniștite întru-un show live ritualistic, Osffic oferă prin muzica lor un discurs sincer și emotiv, al unei tragedii personale.

Pe forțele proprii încă de la bun început, și cu o susținere în creștere în underground, Ossific nu trebuie ratați. Acesta e primul lor turneu european, iar impactul inițial va fi cu siguranță unul memorabil.

Ossific înseamnă:

Trauma – chitara / voce / samples

Shroud – bas / proiecții

Norrec – tobe

Silhouette – keyboards

http://ossific.bandcamp.com/

www.facebook.com/ossificband

Eveniment sub egida Metal Under Moonlight, editia a 62-a.

Eveniment Facebook:

https://web.facebook.com/events/190274278041751/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...