Noutăţi

Concert White Walls, Subliminal Damage şi Funk’e Fetish în Cluj

white-walls
Sâmbătă 29 Octombrie HARD CLUB va invita la un concert excepţional WHITE WALLS.
În deschidere vor cânta SUBLIMINAL DAMAGE şi FUNK’e FETISH.

După o pauză conjuncturală, White Walls revine cu un nou material, acompaniat de videoclip. Piesa se intitulează “Death Follows Me” şi este primul produs de studio scos de constănţeni din 2013, când au lansat LP-ul “Escape Artist”. Materialul marchează şi prima înregistrare cu Andrei Ilie (tobe – ex-Days Of Confusion), care l-a înlocuit în live-uri pe Marian Mihăilă începând cu 2015.
„Death Follows Me este o piesă a cărei geneză a avut loc acum câţiva ani şi a constat iniţial într-un demo al lui Dasu (chitară), peste care am înregistrat nişte linii de voce.
După tragedia de la Colectiv, care l-a smuls dintre noi, printre prea mulţi alţii, pe Tudor Golu, chitaristul Axial Lead, alături de care urma cântăm în turneu, am avut câteva întâlniri “heart to heart” şi am decis este foarte important pentru noi, ca dacă ieşim din nou la suprafaţă, atunci o facem cu un material nou”, a declarat Eugen (voce).
Dasu (chitară): „Melodia aduce nişte sunete noi pentru White Walls şi suntem foarte fericiţi avem ocazia le cântăm.
Death Follows Me este o piesă despre entropie şi sună ca atare. La ultimul riff scade temperatura în “venue” cu 7-8 grade. E binesss.”

SUBLIMINAL DAMAGE (Progressive Metal – Iaşi)

Trupa Subliminal Damage a luat naştere din dorinţa comună a lui Vlad (chitară), Mircea (bass) şi Cosmin (tobe) de a crea peisaje prin muzică şi versuri. Fiind influenţată de trupe precum Mastodon, Tool, Death, Lamb of God şi Animals as Leaders, Subliminal Damage se încadrează în aria metalului progresiv. Piesele îşi crează un specific în schimbări de ritm, cu o durată de peste 7 minute, exprimând o atitudine de revoltă asupra reprezentărilor realităţii triviale. Fiecare membru are contribuţia sa în trupă, muzica şi versurile fiind compuse colectiv, cu o notă de originalitate din partea fiecăruia. Albumul de debut EVO conţine 9 piese şi au fost înregistrate împreună cu Vladimir Ivanov în Studioul de Bază din Iaşi.

FUNK’e FETISH

O trupă din Cluj-Napoca, ai cărei membri sunt: Adrian – tobe, Alexandru – bas, George – chitară şi Mădălina – voce. Cei 4 s-au îmbinat în această trupă, în anul 2015, din dorinţa de a experimenta noi metode de a face muzică, indiferent de genuri. La baza tuturor experimentelor stă Funk-ul, care se îmbină cu elemente progressive – Jazz, Rock, Metal, astfel ajungând la urechile ascultătorilor un soi de progressive funk. Stilul trupei a mai fost categorisit drept „post-pop-punk-loud-and-funky” (Fabrica de Pensule) ori “it’s like Funk with a few fetishes” (Benji, Balcony TV Cluj).
Printre performanţele notabile se numără obţinerea premiului de compoziţie la Jazz în The Park 2015, premiul I la semifinala regională pe Transilvania din cadrul G.B.O.B. în 2016 precum şi prezenţa pe scenele mai multor festivaluri importante din ţară: Roland Jazz Festival , Electric Castle , Dorna Art Festival , We Are Rocking The City.
Momentan trupa a lansat două single-uri, Beanfield ‘85 şi Funk’etion ca şi preview al albumului la care lucrează.

Pe cei de la White Walls îi puteţi vedea şi în cadrul celei de-a treia ediţii Progressive Soldiers din capitală, care va avea loc pe 18 noiembrie în club Quantic, alături de smallman din Bulgaria şi trupa tribut Tool, Blame Hofmann.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...