Noutăţi

Concert hurdy gurdy de folclor ambiental cu Guilhem Desq la Clubul Țăranului

Un eveniment inedit pentru toți fanii muzicii care rezonează cu sunetele de origine medievală va avea loc în această toamnă. Compozitorul și virtousul instrumentist Guilhelm Desq, de origine franceză, va susține un concert live în Clubul Țăranului pe data de 25 noiembrie de la ora 21.00 (open doors 20.30). Biletele vor fi disponibile în curând în rețeaua eventbook, la prețul de 50 de lei.

https://www.youtube.com/watch?v=ts_zwTFXZgE

Instrumentul Hurdy-Gurdy (Drehleier în germană, Vielle a roué în franceză, vielă cu roată în română) este atestat pentru prima dată în secolul XII.  va cânta la o variantă unică, mai exact un hurdy gurdy electric, descris de Societatea intrumentelor rare și stranii drept un “cranked synthesizer of the Renaissance”.

Desq este un trubadur urban contemporan, ce călătorește prin toată Franța și pe la multiple festivaluri, încântând publicul cu melodiile sale unice. Cântă solo sau împreună cu trupa sa, Arcane Alchemists, iar din dorința sa pentru experimente muzicale au rezultat multiple colaborări cu artiști din diverse genuri. Sunetul său unic poate fi regăsit de asemenea și în câteva soundtrack-uri de film.

Compozițiile lui Desq sunt comparate cu muzica levantină amestecată cu punk contemporan. Câteva dintre compoziții vor fi incluse pe primul său album solo, ce urmează să fie lansat în toamnă lui 2017.

Guilhem Desq se inspiră din tradiția hurdy gurdy autentică, cât și din muzica contemporană, iar rezultatul este o improvizație magică, care conduce publicul într-un univers necunoscut, unde locurile, timpul și emoțiile sunt amestecate pentru a forma un nou cadru musical îndrăzneț.

În seara zilei de 25 noiembrie, începând cu ora 21:00, Desq ne-a invitat să experimentăm această emoție la Clubul Țăranului și să pornim într-o călătorie în altă dimensiune cu câteva rotații ale manivelei instrumentului său unic.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...