DiverseNoutăţi

Concert folk în Timișoara cu Adrian Ivanitchi, Gilbert Ghicolescu și Monica Cojocaru

Vineri 8 februarie 2019 va așteptam la o seară de muzică, poezie și introspecție alături de 3 artiști îndrăgiți, Adrian Ivanitchi, Gilbert Ghicolescu și Monica Cojocaru, în clubul Manufactura începând cu ora 20.00.
 
Muzica folk, această stare de spirit, acest mod de viață, unește oameni ce simt și percep altfel sensurile vieții, nu doar cel existențial, dar mai ales cele legate de spirit, de filosofie, de poezie și (desigur) de muzică. Alăturând și coalizand energii date de caractere puternice, caractere ce au o reală scară a valorilor, poezia cântată, această simbioză denumită generic „muzică folk” aduce în lumina puritatea, altruismul, dragostea, spiritul de sacrificiu, iubirea aproapelui, a neamului, a istoriei și a gliei în care zac moșii și strămoșii noștri. Căci ce-am fi noi, trăitorii de astăzi ai meleagurilor dintre Nistru, Tisa, Dunăre și Marea Neagră, fără limba, tradițiile, cultura și jertfa înaintașilor, decât niște biete păpădii, puf spulberat și risipit în cele patru zări de cea mai mică adiere de vânt??!!” (Ghilbert Ghicolescu)
 
Folkist din prima linie, atât valorică, cât și ca poziționare în timp, a acestui gen muzical îndrăgit, Adrian Ivanitchi s-a remarcat printr-o activitate laborioasă în sfera muzicii pop-rock-folk, fiind membru fondator al formațiilor Coral și Tarabostes, membru al mai multor formații rock de top, dintre care amintim formațiile Sideral și Sfinx.
 
Muzician complex, compozitor și interpret, Adrian Ivanitchi devine membru în Cenaclul Flacăra (1974), unde rămâne până în 1981, având numeroase apariții în concerte cât și la TVR. Activitatea continuă și după această dată, prin participări la Festivalul Național de Muzică Folk „Om Bun”, la Festivalul de Artă Medievală de la Sighișoara, prin realizarea de emisiuni radio și colaborarea cu diferite instituții culturale la nivel național.
 
Vineri seară în Manufactura vom fredona împreună Arsura, Floare de ger, Baladă lui Mil sau Fișa personală, și multe alte piese dragi din repertoriul bogat al lui Adrian Ivanitchi.
 
Intrare concert: 20 lei.
 
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...