Jazzy-bluesNoutăţi

Concert extraordinar Adam Ben Ezra la Timișoara

Clubul Capcana (ex Daos) invită la concertul extraordinar al lui Adam Ben Ezra în Timișoara, vineri 8 februarie, de la ora 20.00.
Artistul Adam a început cânte la vioară de la vârsta de 5 ani, și la chitară de la 9 ani. De-a lungul timpului, el a adăugat la arsenalul său muzical pianul, clarinetul, oud-ul, flautul și chiar BeatBox-ul, dar contrabasul este instrumentul care i-a schimbat radical viața la 16 ani.
Adam își găsește inspirația în artiști diverși de la Bach, până la Sting, Bobby McFerrin sau Chick Corea, dar totodată adaugă constant nuanțe noi paletei sale muzicale, încorporând elemente de jazz, muzică latină și mediteraneană în compozițiile sale.
Indiferent dacă interpretează solo, duo sau ca parte a trio-ului sau cu chitară și percuție, Adam Ben Ezra nu are două spectacole la fel, mișcânduse cu ușurință de la un instrument la altul, câteodată în același cântec, fără să piardă niciodată o bătaie. Deși în unele concerte e singur pe scenă combinația inteligentă de efecte și pedale pe care artistul o folosește te face simți ai în față o mică orchestră.
 
Atât albumul sau Trio Can’t Stop Running din 2015, cât și ultimul album solo Pin Drop din 2017 prezintă nu doar un interpret virtuos, ci și un compozitor delicat, fără limite muzicale, combinând elemente de jazz, rock și world music într-un sunet uluitor, fascinant și versatil.
 
Intrare concert: 40 lei.
 
 
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...