Noutăţi

Concert Eufobia, Saddayah și Maltworm în Galați

Concert Eufobia, Saddayah și Maltworm, vineri 24 noiembrie, ora 19:30 în Versus Pub (Strada Brăilei nr. 41, Galați).

EUFOBIA (death metal, Bulgaria)
Eufobia este o trupă death metal din Bulgaria. Denumirea trupei este de origine din greaca veche și înseamnă literalmente “frică de bine”. Membrii trupei sunt: Niki Bojakov (chitară & voce), Stefan Abajiev (bas & voce), Blagovest Petrov (tobe) și Ivan Gemijev (chitară).

Eufobia face turnee în Europa în mod regulat. Trupa a cântat pe aceeași scenă cu multe trupe renumite, precum Arch Enemy, At the Gates, Dark Tranquillity, Sepultura, Cannibal Corpse, Rotting Christ, Vader, Immolation, Onslaught, Malevolent Creation, Pyogenesis, Christ Agony, Primordial, Gorgoroth, Sinister, Evergrey, Broken Hope, Jinjer, Eluveitie, E-force, Negura Bunget, Suicidal Angels şi aşa mai departe. 

În anul 2018 Eufobia a câștigat concursul W:O:A Metal Battle, care a oferit trupei posibilitatea de a concerta pe scena celui mai important festival de muzica metal din lume – Wacken Open Air.

Ultimul album al trupei (care se numește “Madness”) a fost lansat în anul 2022 de cel mai mare distribuitor de muzica rock și metal din Bulgaria: Wizard LTD. Producerea albumului a fost realizată de Constantine Gentschev în MIG7 Studio. Designul coperții a fost creat de către Val Volegna. În afară de acest album, trupa mai are două albume, care au fost lansate de aceeași casă de discuri – “Eufobia” 2016 & “Cup of Mud” 2011 și un EP – “Insemination” 2010, lansat de Axa Valaha Productions. 

SADDAYAH (death metal, Ploiești)
Formată la sfârșitul anului 2013 de Gabriel Marincu (chitară) și Theo Ionescu (tobe), Saddayah a debutat live în 2014, în Ploiești. 

Patru ani mai târziu are loc lansarea primului album, „Apopheny of Life”, material semnat de LoudRage Music. 

„Apopheny of Life” a avut parte de un răspuns excelent și de o distribuție generoasă, albumul fiind apreciat cu recenzii foarte bune în revistele de profil din străinătate, CDurile fiind distribuite în peste 30 de țări. 

Muzica Saddayah are bazele în death metalul tradițional, dar tehnicitatea trupei a dus în decursul anilor spre o direcție proaspătă, o combinație melodică de death metal cu influențe progresive și black metal. Rezultatul a fost pe măsură: nenumărate concerte în România și în străinătate. 

Numele trupei este inspirat de un cuvânt din limba javaneză, cuvânt care inseamnă „psihoză”. 

Pe 24 noiembrie Saddayah revine în Galati, cu un set inedit de piese, de pe următorul EP și, de ce nu, chiar și de pe următorul album! 

MALTWORM (death metal, Bulgaria)

În spatele acestei formații se află membrii cu greutate din undergroundul bulgar, din trupe precum Granulom, Ciroza, Bleak Revelation, Hellrider, Historian Inspell.

Contrar așteptărilor, numele Maltworm nu descrie nimic altceva decât pasiunea trupei pentru bere și whiskey.

După numai trei luni de la formare, în 2018, trupa deja urca pe scenă alături de trupe mari, precum Impaled Nazarene, Necronomicon, Heretic, Cryptic Brood și mulți alții.

În 2019 Maltworm lansează primul single “Yersinia Pestis”, în scurt timp urmând să intre în studio pentru înregistrarea albumului de debut.

Însă din cauza Covidului trupa nu îl poate promova cum trebuie, planurile fiind amânate până în noiembrie 2022, când materialul e oficial lansat, cu o copertă inedită semnată de Julian D’Bones (Exciter, Virgin Steele).

În 2022 trupa câștiga competiția “Reynaers Rock Trampoline” de pe postul Z-Rock, piesa “The Kvlt Ov The Maltworm” fiind în top timp de 40 săptămâni!

În 2023 Maltworm câștigă finala Wacken Metal Battle, ceea ce i-a dus acolo unde alte formații doar visează: Wacken Open Air.

În prezent, Maltworm lucrează la primul single de pe al doilea album, piesa ce se așteaptă să fie gata în toamna acestui an.

Pe durata concertului sunt permise fotografiatul și filmatul. Este interzis accesul cu băuturi și mâncare aduse din afara clubului. Stand de CDuri și tricouri la acest concert.
Precizare: acest concert este non-profit, toate încasările rezultate sunt folosite pentru organizarea evenimentului.
Preț bilet: 50 lei (de vânzare doar la intrare, în seara concertului).

Un eveniment marca Metal Under Moonlight (ediția a 90-a).

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...