Noutăţi

Concert E.M.I.L., Toy Machines & Tourette Roulette în fabrica

emil

OPEN DOORS: 20:00
Tourette Roulette: 21:30-22:20
Toy Machines: 22:30-23:20
E.M.I.L: 23:30
Support: 40 lei

E.M.I.L. – living the good life provided by punk

Înfiinţată în anul 2000, E.M.I.L. este una dintre cele mai longevive şi mai cunoscute trupe de punk-rock din România. Formaţia a urcat pe scenele tuturor festivalurilor importante din ţară: B’ESTFEST (Bucureşti), Stufstock (Vama Veche), Tuborg live (Costineşti), TopT (Buzău) şi altele. În 2007, E.M.I.L. au concertat în deschiderea concertului legendarei trupe americane de punk-rock NOFX. În 2009 şi 2010 au desfăşurat 2 turnee naţionale care au culminat cu lansarea unui DVD: „10 Ani De Abuzuri, Excese şi Imoralităţi„. A urmat o perioadă de 5 ani de concerte în ţară şi în două oraşe din afara ţării: Berlin (2014) şi Londra (2015).

Trupa are la activ 4 albume, ultimul fiind lansat pe 6 iunie 2015 şi se intitulează I M E N S.

CD-ul I M E N S, distribuit de Universal Music România şi produs de Marius Costache/Studio 148, este disponibil în magazinele de specialitate din ţară, precum şi online pe site-urile getmusic.ro şi emag.ro, la linkurile de mai jos:
Getmusic.ro: http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Getmusic
Emag.ro: http://smarturl.it/EMIL-IMENS-eMag

Albumul poate fi ascultat gratis, în exclusivitate, timp de o săptămână, pe Deezer sau poate fi descărcat în format mp3 sau lossless de la următoarele adrese:

Deezer: http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Deezer
iTunes: http://smarturl.it/EMIL-IMENS-iTunes
Google Play: http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Ggldld
Qobuz (lossless): http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Qobuz
Amazon: http://smarturl.it/EMIL-IMENS-Amazon

TOY MACHINES

Toy Machines este o formaţie rock din Suceava-Cluj.
Membrii trupei sunt Andrei Drăguşanul (voce, synth), Alexandru Teişanu (bass), Florin Hanu (chitară), Andrei Parascan (chitară) şi Edward Ciornea (tobe). Soundul abordat de aceştia este unul energic, asemănător cu perioada grunge-alternativă a anilor ’90 – 2000 din America.

Formată în 2009, trupa s-a bucurat de un real succes acasă, în Suceava, acesta fiind un prim pas pentru ce avea urmeze. În acelaşi an sunt invitaţi să cânte la Rock River Festival Cernavodă, iar pentru ca excursia fie completă, la o lună distanţă ajung performeze şi în Vama Veche, concert urmărit şi de Mihnea Blidariu (Luna Amară), care a venit cu un feedback pozitiv a ceea ce prezintă stilul de rock Toy Machines. Din acel moment, lucrurile aveau  ia o turnură deosebită pentru băieţi. Fiind o trupă tânăra, aceştia au început exploreze marile oraşe din România, urcând pe scenă alături de cele mai mari trupe ale ţării. Probabil cea mai incitantă experienţă a fost faptul au reuşit împartă scenă alături de trupa franceză My Own Private Alaska, trupă ce are pe post de producător pe nimeni altul decât Ross Robinson, om care stă în spatele unor trupe precum Korn, Sepultura, The Cure, Slipknot şi Limp Bizkit.

Cei cinci membri ai trupei se consideră norocoşi au avut parte de atâta activitate pe parcursul anilor, susţinerea acestora a scenei rock din Bucovina concretizânduse în crearea festivalului internaţional Bucovina Rock Castle, care va ajunge la a 5-a ediţie şi se bucură de un real succes.
Imediat urmează petrecerea lansării de album a trupei, primul al băieţilor care ţin mulţumească familiei, prietenilor şi fanilor, acţionari principali în această muncă.

Tourette Roulette înseamnă Mihai Marin la bas (Les Elephants Bizzares/Hotel Fetish/The MOOod), Bogdan Alexandrescu la tobe (Chester/Dekadens/D’aia), Narcis Axinte la voce (Harlequin_Jack/We Singing Colors/Crowd Control) şi Dan Minel Stoica la chitară şi clape(Stema/Nina Neagu Band/Blue Pulse). Trupa s-a format în vara anului 2014 şi a avut primul concert în 2015. Este considerată una dintre cele mai versatile trupe de pe scenă românească, abordând cu fiecare cântec un gen diferit: de la funk, hip-hop sau electro, până la blues, trip-hop sau rock’n roll.

Pe 29 februarie 2016 au lansat şi primul videoclip oficial la piesa „Fight Fire” https://www.youtube.com/watch?v=7clF6G_R6tk&spfreload=10
În videoclip apar Dima Radu şi Alexandra Runcan (trupa siriuS) care jonglează cu foc, alături de ei fiind şi membrii trupei. Videoclipul a fost realizat de către basistul Mihai Marin (Dragonfish). Versurile sunt scrise de către Narcis Axinte, inspirate dintr-o idee de-a lui Mihai Marin şi se referă la situaţiile în care soluţiile cele mai nebune nu sunt neapărat cele mai rele. Ca şi atunci când încerci scapi de foc în preerie, trebuie dai foc la rândul tău pentru a favoriza lipsa de oxigen. În acelaşi timp este o melodie de protest deschisă interpretărilor, care invocă ideea de a folosi aceleaşi arme pentru soluţionarea unor probleme. Melodia a fost produsă de către Bogdan Alexandrescu, mixată de către Andy Kreutzmeister şi masterizată la GreenVille Music.
Trupa se pregăteşte pentru un 2016 plin de concerte, lansarea a două noi videoclipuri cât şi lansarea albumului de debut.

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...