Noutăţi

Concert Decapitated la Timișoara

Decapitated, parte din elita death metal a trupelor internaționale, va cânta la Timișoara alături de Thy Disease, HateSphere și Grimaze, vineri în 16 noiembrie în Clubul Capcana (ex-Daos), cu ocazia Turneului Anticult Balkan Tour 2018 care se desfășoară în Cehia, Ungaria, Austria, Croația, Serbia, Bulgaria, Turcia, România și Slovacia.
 
Polonezii de la Decapitated au 7 albume la activ, lansate în cursul celor 20 de ani de activitate. Bazele formației au fost puse de frații Waclaw ‘Vogg’ Kieltyka și Witold ‘Vitek’ Kieltyka. În 2007 Decapitated l-au pierdut pe Vitek, care a murit în urma unui accident. A urmat o pauză, după care polonezii s-au întors în 2011 cu un nou album, Carnival Is Forever. În 2014 trupa a lansat un nou material discografic, Blood Mantra. Discul a primit recenzii foarte bune din partea presei de specialitate, precum și din partea fanilor. Al șaptelea album al trupei a fost lansat în iulie 2017 și se numește Anticult. Acesta a făcut ca trupa să fie inclusă în elită death metal a trupelor internaționale.
 
Danezii de la Hatepshere revin în România după o prezență la Metalhead Meeting acum câțiva ani. Hatesphere au 20 de ani de activitate pe scena metal timp în care au lansat 9 albume de studio, cel mai recent fiind intitulat New Hell lansat în 2015. De la înființare au dominat scena thrash din Danemarca fapt ce le-a adus un turneu cu Exodus și apariții la Wacken Open Air, HellFest și With Full Force.
 
Thy Disease vin tot din Polonia, abordând ca stil un Industrial Death Metal. Formația a luat nașterea în 1999 având până acum 6 albume lansate, ultimul dintre ele fiind Costumes of Technocracy în 2014.
 
Bulgarii din trupa Grimaze s-au reunit în 2013 în Sofia, ca o trupa de Groove/Death Metal, având 2 materiale muzicale la activ, EP-ul Dreammares lansat în 2016 și albumul Planet Grimaze din 2018.
 
Biletele pentru concertul de vineri se pot achiziționa online la prețul de 60 lei, sau la intrare în seara concertului, în limita locurilor disponibile.
 
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...