Noutăţi

Concert de lansare Pain Eternal alături de Eternal Fire și Beauty and the Rat

Trupa ieșeană Tenebres ajunge, cu o componență schimbată, pentru a treia oară la București, cu ocazia lansării albumului intitulat Pain Eternal. Genul abordat este black/ gothic metal , cu influențe simfonice și doom.
Un preview al albumului Pain Eternal poate fi găsit aici: https://www.youtube.com/watch?v=PrpYC_B3azQ
Pain Eternal conține 9 piese și a fost lansat independent de către trupă, în format CD și digital. Albumul a fost înregistrat în studioul trupei – Imperium Tenebrarum din Iași, iar mixarea, masterizarea și coperta de album au fost realizate de către Dorian Black, chitaristul formației.
În cadrul anului 2017 Tenebres au lansat și primul lor videoclip oficial ce poartă numele albumului, videoclip care a atras atenția publicului local și străin. Pe site-urile de știri Metalliluola și United Rock Nations au fost publicate review-uri ale albumului și informații despre trupă.
Link-ul oficial al videoclipului Pain Eternal: https://www.youtube.com/watch?v=vqDt_9nS-h4
 
Vor deschide concertul Eternal Fire din București și Beauty and the Rat, din Iași.
Trupa bucureșteană Eternal Fire abordează stilul black metal melodic, cu influențe simfonice. Primul material discografic – EP-ul Beyond Frozen Streams – a fost lansat în 2015, abordând teme din mitologie și filosofie. Noile compoziții marchează o schimbare a stilului, un plus de agresivitate și complexitate, cât și o evoluție a conceptului din spatele pieselor ce vor constitui noul album, care urmează fie lansat la finalul acestui an.
Beauty and the Rat se află în premieră în București. Trupa abordează stilul alternative metal, cu influențe ce amintesc de Seattle-ul anilor ‘90. Primul material discografic, Unborn, conține 13 piese și a fost lansat în 2016. Albumul pune accent pe antiteză dintre bine și rău prin prisma diferitelor stări mentale. Începând cu anul 2017, o dată cu sosirea unui nou membru, trupa a reabordat piesele de pe album într-un stil mai agresiv, un melanj între părți de voce clean și elemente growl. În prezent, trupa lucrează la un nou album ce urmează a fi lansat până la finele anului.
Pagină de Facebook Beauty and the Rat: https://www.facebook.com/beautyandtherat/
 
Concertul de lansare a albumului Pain Eternal va avea loc în Club Quantic, la data de 15 martie, începând cu ora 19.00.
Biletele sunt disponibile pe site-ul www.iabilet.ro (preț presale 15 ron), urmând fie puse în vânzare și în ziua concertului, la intrare, la prețul de 20 ron.
Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...