Jazzy-blues

Concert Canarro – ritmuri de gypsy-jazz la Timișoara

Iubitorii de jazz sun invitați la o seară specială de manouche swing sau gypsy jazz, LIVE cu orchestra Canarro din Budapesta, duminică, 4 noiembrie 2018, de la ora 20.00 în Manufactura.

După concertul din luna aprilie din Timișoara, artiștii trupei Canarro revin în oraș cu un concert care asezonează toamna de afară, tot în Manufactura. Intrarea la concert costă 20 lei, iar rezervările se fac la telefon: 0722.892.356.

Orchestra Canarro a apărut în 2002 în Budapesta, o declarație muzicală aparte ce îmbină stiluri diferite, de la gypsy jazz și django swing, la bossa-nova, tango și folk. În esență Canarro e mai mult decât un grup muzical, e o mână de prieteni foarte buni, muzicieni profesioniști, cu diferite experiențe și tradiții muzicale, care (în)cânta împreună de mai bine de 15 ani.

Desăvârșirea muzicală a trupei Canarro a fost recunoscută în 2016 și 2017 când au cântat alături de Tcha Limberger în cadrul festivalului „Musique de l’Europe” din Ungaria.

Stilul muzical gypsy jazz a apărut în Paris în 1930, la inițiativa chitaristului Jean „Django” Reinhardt, care, originar fiind din clanul roma Manouche din Italia, a făcut ca stilul cântat de el să fie adesea numit „manouche jazz”. Gypsy jazz-ul se diferențiază prin lipsa amplificării sunetelor date de instrumente, prin înlocuirea acordeonului cu chitară, sau prin lipsa instrumentelor de percuție. Muzica este adesea redată prin combinația sunetelor date de instrumentele cu corzi.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/2126606674058451

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top