Noutăţi

Concert Bucium în Club Fabrica pe 14 aprilie

Pe 14 aprilie, Bucium se întoarce în București, de data aceasta în Club Fabrica (strada 11 iunie nr. 55). Biletele sunt în număr limitat și se găsesc în avans în rețeaua www.iabilet.ro la prețul de 25 de lei (30 de lei la intrare, în seara concertului).

Concertul din 14 aprilie (Club Fabrica) face parte din turneul de promovare al albumului Miorița. Lansat în noiembrie anul trecut, cea mai nouă adăugire la discografia Bucium abordează, într-o cheie modernă, teme precum marea trecere, mitul mioritic, teogonia.

Recent, Bucium a lansat videoclipul piesei Codrule, Măria Ta, parte dintr-o trilogie vizuală ce însoțește albumul Miorița. Setlist-ul trupei va include atât piese noi, cât și piese cunoscute precum Maria Doamna, Războieni, Greuceanu sau Frunză verde foi mărunte.

„Anul acesta ne-am propus să cântăm mai des în București, unde știm că ne așteaptă un public special Abia așteptăm să ne încărcăm cu energia pozitivă pe care fanii o au de oferit. Ne place să știm că scena nu e o barieră, iar atunci când cântăm, cântăm împreună”, spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

Despre album

„Miorița” este cel mai nou album al trupei Bucium și „sparge toate stereotipurile folk rock-ului, abandonând muzica săltăreață în favoarea unei muzici introspective, complexe și foarte emoționale, atașând un sentiment puternic de familiaritate și nostalgie compozițiilor cu fond tradițional” – The Intermission, februarie 2018.

Despre trupă

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană.

Informații utile:

Bilete concert 14 aprilie, Club Fabrica: www.iabilet.ro/bilete-concert-bucium-33041/

Albumul „Miorița”: www.bucium.com.ro/miorita/agregator

Despre Bucium:

https://buciumromania.bandcamp.com/music

facebook.com/bucium

https://ro.wikipedia.org/wiki/Bucium_(formație)

Trupa Bucium în concert:

București – 14 aprilie (club Fabrica)

Sibiu – 20 aprilie

Cluj – 21 aprilie

Baia Mare – 11 mai

Zalău – 12 mai

Iubim 2 roți Festival, București – 25 mai

Rock Me Festival, Osica de Sus – 13 iulie

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...