Noutăţi

Concert Blues & Soul de excepție cu Roberto Morbioli Trio la Manufactura

Vineri în 22 martie după ora 20.00, Roberto Morbioli Trio, una dintre cele mai bune trupe din Europa de Blues & Soul, urcă pe scena din Manufactura într-un concert de excepție.

Roberto Morbioli Band este un trio aparte care interpretează blues tradițional și modern cu influențe de funk și jazz. Roberto este considerat unul dintre cei mai buni chitariști de blues din Europa, fiind prezent la multe festivaluri de profil din Europa și SUA. Trio-ul din concertul de la Timișoara va fi compus din Roberto Morbioli – chitară, Marco Xeres – bass și Liviu Pop – tobe.

Roberto Morbioli s-a născut în Verona și s-a îndrăgostit de chitară încă din copilărie. A cântat la unele dintre cele mai mari festivaluri de blues din Europa, precum Amsterdam Blues, Festivalul New Orleans Experience din Ascona și Festivalul de Blues San Remo, dar și la Clubul de Blues al lui B.B. King din Memphis, „Antone’s” din Austin – Texas, Festivalul Nord Atlantic Blues din Rockland, având nenumărate turnee și în Marea Britanie. În ianuarie 2016 albumul său Acoustic Me a primit Premiul Academia pentru cel mai bun album de blues al anului.

Pe lângă turneele și înregistrările cu trupa sa, Roberto Morbioli a cântat alături de Robben Ford, Duke Robillard, Ronnie Earl, Roomful of Blues, Guitar Shorty, Preston Shannon, Louisiana Red și mulți alții. Personalitatea și stilul său unic amintesc de mai marii blues-ului: Freddy King, Albert King, BB King, Albert Collins, T. Bone Walker, Steve Ray Vaughn și Eric Clapton.

Intrare concert: 50 lei.

Bilete online în avans 40 lei: https://www.iabilet.ro/bilete-roberto-morbioli-band-italy-us-live-at-manufactura-39827/

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1141348472700327/

 

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...