Noutăţi

Concert black metal cu 3 trupe românești în Timișoara

Sâmbătă, 20 octombrie 2018, ora 20.00, clubul Capcană (ex Daos) vă invită la o seară de black metal cu 3 trupe românești: Eternal Fire, Vathos și Unity of Opposites.

Eternal Fire a apărut în octombrie 2013 în București și abordează stilul black metal melodic, cu influențe simfonice. Formă actuală a trupei a prins contur în 2015, când au și lansat primul material discografic, EP-ul Beyond Frozen Streams având ca teme principale mituri și legende, ritualuri de trecere, natură, sentimente și trăiri. Noile compoziții marchează o schimbare a stilului, un plus de agresivitate și complexitate, cât și o evoluție a conceptului din spatele pieselor ce vor constitui noul album, care urmează să fie lansat la începutul lui 2019.

Trupa Vathos a luat naștere tot în București în anul 2017, și abordează stilul post black metal incorporând influențe din diferite sub-genuri ale metalului, având ca teme condiția psihicului, natura omului și diferențele etice. Primul concert al trupei a fost alături de Between Colors, Downfall și As I Fall în februarie 2018, însă fanii s-au adunat rapid în jurul noului grup muzical și așteaptă noile concerte. Într-o perioadă foarte scurtă trupa a avut concerte alături de formății precum April Weeps, Sanctorium, Sudden Death, Machiavellian God, Akral Necrosis, Mercy’s Dirge, Era Divină, și la Rockstadt Extreme Fest alături de Belphegor, The Fallen Prophets, GoatWhore, Brujeria și Amorphis. Printre concerte, trupa lucrează intens la primul material muzical care se va lansa curând.

Unity of Opposites a apărut în Arad acum 4 ani și și-a propus de la bun început abordarea muzicii într-o viziune cât mai naturală, lipsită de absolut orice rigoare – de aici și spectrul larg de influențe. În sine formația nu dorește încadrarea în absolut nici un gen și lasă la aprecierea ascultătorului încercarea de a defini mișcarea. În mod cert, scopul acestui proiect, transformat încetul cu încetul în ceva tot mai serios, este exprimarea într-o formă artistică a tuturor stărilor sufletești, cu implicațiile lor sociale, psihologice și filosofice.
În momentul de față Unity of Opposites se află în procesul de înregistrare a unui material de 9 piese, material care conține și prima expunere online a trupei sub forma unui clip de promovare – „Apologize”.

Intrare concert: 20 lei.

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/221959355309095/

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...