Prog Talk cu Geanina

Ce ai ratat în 2015 din rândul trupelor de progressive (II)

 aristocrats

Partea a doua a prezentării trupelor care au lansat albume de neratat în 2015 începe cu o cineva deloc necunoscut fanilor de prog şi nu numai.

The Aristocrats ne-a prezentat noul lor album, „Tres Caballeros” şi la Arenele Romane la începutul lui decembrie, iar experienţa a fost unapuţin spus pe cât de ciudată, pe atât de unică şi deosebită. Nişte muzicieni plini de entuziasm care se transpune frumos în jocul în care se transformă piesele lor, dar atât de talentaţi încât în doar câteva secunde te pot uimi, fără prea mare efort depus.

https://youtu.be/RvhPBnctH4M

Pe Widek ţin menţionez îl urmăresc încă de la început, fiind unul dintre primii multiinstrumentişti care s-au lansat înspre cucerirea djent-ului. Elementele specifice muzicii sale, universul transpus în note şi melodicitatea de care nu duce lipsă nici noul material, „Journey To The Stars”, fac din Widek un proiect căruia ar trebui îi daţi o şansă, dacă nu aţi făcut-o deja. În plus, noul album are o grămadă de invitaţi care sigur v-au încântat auzul măcar odată, cândva, precum Plini, Chris Letchford sau Sithu Aye.

Sylvan, o altă trupă pe care o urmăresc de ceva vreme, rămasă fidelă stilului său. O trupă feerică, care pune accent mai mult pe emoţie decât pe tehnicitate,însă nu credeţi nu oferă suficiente momente demne de ascultat şi pentru urechile mai critice. „Home” se adaugă minunat discografiei trupei de până acum cu o mică notă de optimism care iese la iveală din compoziţie.

Cei de la Our Oceans se află la primul lor material discografic, dar ne-au atras cu siguranţă atenţia. „Our Oceans” cuprinde absolut toate elementele cheie ale genului, plusate de un vocal cald care lege melodios întregul.

Bonusul de această dată este dedicat fanilor prog-ului old school. Printre atâtea trupe tinere atât în spirit, cât şi în stil, M-OPUS creează o adevărată maşină a timpului, „1975 Triptych”, către perioada de glorie a unor trupe precum Yes sau Genesis.

Geanina Chiricuță

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...