NoutăţiProg Talk cu Geanina

Câteva recomandări prog/djent să vă facă lunea mai bună

Vrem începem săptămâna în forţă, aşa m-am gândit fac câteva recomandări în materie de aria progressive/instrumental/jazz fusion/djent, din ultimele două luni.

erra

Headspace – “All That You Fear Is Gone”
Deşi nu se remarcă neapărat prin originalitate, albumul celor de la Headspace oferă suficiente momente prog mai old-school cât îţi facă ziua treacă mai uşor. Vocea care aminteşte de Threshold nu îţi aminteşte de ei degeaba, ci este chiar Damian, instrumental asemenea, cu o nuanţă de Journey combinată cu Ayreon şi Dream Theater, dar care te impresionează din când în când cu ceva inserţii mai futuriste, aproape dând spre djent. Un alt membru celebru, parte din acest proiect muzical este şi Adam Wakeman (Ozzy Osbourne, Black Sabbath).

Erra – „Drift”
Noul album Erra a făcut furori în rândul oricărui fan al trupei, sau al fanilor Intervals sau Periphery. Cu nuanţe destul de variate, de la agresiv la cleanuri emoţionante, versuri articulate şi momente de instrumental pe cât de uşor de reţinut, pe atât de complicate pe cât ne-am aştepta, „Drift” merită câteva ascultări bune.

Aliases – „Derangeable”
O combinaţie ciudată de metalcore, cu un Leprous sau Rishloo puşi pe metale grele, Aliases este greu de încadrat într-o categorie. Deşi vocalul ar mai avea de lucrat, stilul abordat de trupeţi rămâne întipărit în minte întocmai princiudăţeniileîncorporate în întregul ritm şi parcurs al pieselor.

Three Trapped Tigers – “Silent Earthling”
Nu, nu au nicio treabă cu The Good Tiger. Dar dacă ceea ce te inspiră mai mult sunt influenţele post-rock încorporate în prog, atunci Three Trapped Tigers sunt pentru tine. De la synths, până la clape şi până la interludiile de chitară clean atmosferice, „Silent Earthling” este rezultatul muncii unor math fans care sună extrem de bine închegat fără a rata însă momentele de solo.

Pe data viitoare,

Geanina

Mi-am început drumul prin jurnalism cu mai bine de patru ani în urmă, iar de atunci am navigat printre stiluri muzicale şi webzine de profil. Aici mă veţi cunoaşte cel mai bine prin rubrica Prog Talk.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...