Clujenii de la Carousel și-au pus bazele în 2017 și aduc pe scenă un mix de alternativ cu ritm care-ți prind urechile pe alocuri, influențele progressive fiind atenuate de liniile melodice și riff-urile ce înclină înspre hard. De la clean la scream, de la melodic la matematic, proiectul muzical reprezintă în sine, așa cum îi zice și numele, un carusel prin valurile muzicii.
Ce v-a îndemnat să puneți bazele acestui proiect muzical în primă fază? Care ar fi ținta voastră finală, dacă ar fi să numiți una acum?
Am putea descrie răspunsul la prima întrebare într-un singur cuvânt, muzica. Dorința de a crea muzică și de a oferi oamenilor trăiri pe care fiecare dintre noi le descoperim la concerte sau ascultând muzică oriunde altundeva. În prezent suntem în căutarea unei colaborări cu o agenție de booking, asta ar fi un plan de viitor pe termen scurt dar evident că ținta noastră finală este să ajungem la nivelul la care renunțăm la job-uri și facem asta full time.
Cum decurge pentru voi procesul de creație?
Sunt mai multe etape prin care trecem. Fiecare vine cu idei pregătite de acasa, idei care, în mod evident conțin influențele muzicale preferate de cel care le compune. Pasul al doilea ar fi cel de a integra ideile noi într-un jam session la sala de repetiții pe care îl înregistrăm cu telefonul sau alte gadget-uri avute la îndemână. Iar ultimul pas prezintă stabilirea unei structuri bine definite de comun acord (aceasta fiind cea mai grea parte).
Care este cea mai mare problemă pe care ați întâmpinat-o până acum în underground-ul nostru? Ce credeți că lipsește unui artist din underground pentru a-și exprima muzica așa cum dorește?
Timpul și banii, iar daca ne gândim că timpul înseamnă bani atunci putem vorbi doar despre asta. Din păcate pentru o trupă underground este greu să se dezvolte din pricina faptului că mai ales la început, trebuie investiți foarte mulți bani și timp, iar daca aruncăm o privire la partea cu job-urile ne dăm seama că pentru a produce acești bani, avem nevoie de timp, iar timpul este necesar procesului de creație, advertising, booking și a tot ce înseamnă o trupă cu aspirații la nivel național.
În primul rând, considerăm că artistul din underground trebuie sa pornească cu o mentalitate sinceră, fără ca procesul de creație să fie influențat de premisa „Îmbinăm utilul cu plăcutul”, adică un fel de: „hai sa cântăm ce ne place dar să și prindă la public.‘
Atât timp cât vei fi sincer cu oamenii, sunt șanse mari ca și ei să răspundă la fel, sau cel puțin vei atrage oameni cu aceleași aspirații și în cele din urmă se va crea un fanbase. Apoi, ar putea fi lipsa de informare asupra procesului de advertising. În ziua de azi sunt foarte multe metode de a-ți face reclamă pe rețelele de socializare, dar și asta necesită destul de mult timp si răbdare.
Dacă ați putea pleca în turneu cu oricine de la noi din țară, cine ar fi și în ce orașe v-ați dori să cântați?
Cu siguranță ne dorim un turneu cu trupe precum Coma sau Luna Amară prin sudul țării, care include și capitala evident, încă nu am ajuns să cântăm acolo.
Care considerați că este punctul forte al trupei și care ar fi cel la care ați vrea să mai lucrați în viitor?
Faptul că fiecare membru este pasionat de genuri muzicale ușor diferite ne ajută să diverisificăm procesul de creație. Dorim să îmbunătățim cât mai mult activitatea noastră în mediul online și să facem cât mai cunoscute piesele pe care urmează să le lansăm pentru că de aici pornește totul.
Ce planuri aveți pentru viitor?
Curând vom lansa piesa Neflux împreună cu un lyric video, iar pe termen de un an, sperăm să lansăm primul album care prezintă defapt un fir epic, fiecare piesă conturând un capitol al povestirii. Stay Tuned!
*Interviu realizat în colaborare cu UndergroundMusic.