Noutăţi

„Cântecel de asfințit”, cel mai nou single Bucium (video)

Sursa: Comunicat de presă

Bucium a lansat single-ul Cântecel de asfințit, parte din cel mai recent album al trupei. Cea de-a zecea piesă de pe Miorița reprezintă un segment din drumul inițiatic al eroului albumului, secvență ce se concentrează, de această dată, pe tema nunții.

Piesa este însoțită de o animație derivată din ilustrațiile albumului, semnate de Radu Mircea Damian. Pentru prima dată vedem apariția unui personaj feminin, care introduce o notă de optimism în destinul, de altfel, tragic al lui Mirel Tinerelu’.

„Din videoclipul piesei Frunză verde foi mărunte, știm cu toții că eroul nostru moare. Dar pentru un scurt moment în timp, el cunoaște dragostea adevărată pe care o strânge la piept și cu care își face cruce pe frunte, în vârf de munte. Mirel moare, dar nu înainte să simtă gustul dulce al vieții.” – Andi Dumitrescu (solist Bucium)

Miorița este un album lansat în format special. Toate cele 13 piese, inclusiv Cântecel de asfințit, sunt însoțite de ilustrații speciale în care sunt concentrate temele principale și o varietate de simboluri derivate din folclor: eroism, nuntă, moarte, strămoși, feți frumoși, diavoli, Rai și Iad

Comentează

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top
error: Content is protected !!